hits
Q&A - Danselinja

  • 28.03.2012, 21:41

Fikk en kommentar med noen spørsmål fra anonym angående danselinja, siden hun/han skal gå der neste år. Tenkte jeg like gjerne kan svare alle spørsmålene i et eget innlegg i tilfelle det er fler som lurer på det samme, og så får dere høre litt om hvordan det er å gå på Inderøya.

Hvordan er det å gå der? Hvordan er dagene? 
- Jeg trives kjempegodt med å ha dans på skolen! Men jeg må ærlig innrømme at hadde det ikke vært for dansen, hadde jeg sikkert skiftet til Verdal med en gang. Elevene på Inderøya har veldig sterke personligheter, og miljøet er veldig annerledes fra hvor jeg gikk på skole før, som gjør at jeg ikke føler jeg helt passer inn. Jeg tror jeg hadde for store forhåpninger til skolen og dette skoleåret, og ble litt skuffet da jeg merket at ting ikke var helt som jeg hadde sett for meg. Men ellers er det jo en fin skole med få elever, bra kantine, flinke lærere og kjempebra dansetimer! 

Vi har en time klassisk ballett (90 minutter) annenhver mandag, en time bevegelse (trening eller moderne dans) hver tirsdag, en time jazz hver onsdag og en time klassisk ballett hver torsdag. Dagene varer fra kvart over åtte til halv fire, untatt mandager og fredager, når vi begynner kvart over ni på mandager og avslutter kvart på to hver fredag. Noe som er et minus med å gå på Inderøya er at det er lang busstur, som gjør at jeg vanligvis ikke kommer meg hjem før  rundt halv fem -tiden. Utrolig lange dager.. 

Hva danser dere? I tillegg til ballett, jazz og moderne. Hvordan er nivået på klassen? 
- Vi har jazz og klassisk ballett første året, i tillegg til litt moderne når vi har bevegelse. Nivået i klassen er variert, vil ikke si det er så veldig høyt, men heller ikke lavt :- ) 

Hvordan er lærerne? Strenge? Bryr de seg mer eller mindre enn lærerne på ungdomsskolen (På ungd.skolen brydde lærerne seg om aaaaalt som skjedde)
- Jeg synes ikke lærerne er så veldig strenge, vi har mer ansvar for egen læring på videregående. Noen lærere er kanskje mer nøye med at PC-skjermene ikke skal være oppe under undervisninga, eller at vi ikke skal spise under timene, men det synes jeg er helt greit.  Det værste er vell når noen lærere ikke gir oss lov til å notere på PC'en, men de er det heldigvis ikke mange av. Det er heller ikke som på ungdomsskolen at det lærerne er vakter ute i friminuttene, vi gjør mest som vi vil - og tyggis, drikke og mat går som oftest greit å ha i timene. 

Hvordan liker du deg der?
- Som sagt er jo miljøet på akkurat denne skolen veldig annerledes enn jeg tidligere har vært vant til, og på grunn av for høye forventinger som endte med skuffelse mistrivdes jeg veldig mye på starten av dette skoleåret. Jeg savnet å gå med alle venninnene mine som går på Verdal, og jeg ble utrolig lei av å ta buss så lenge hver dag. Men jeg har blitt litt mer vant til det, og trives helt greit der nå. Beklageligvis trives jeg ikke nok til å være helt sikker på om jeg vil gå der et år til. Selv om jeg elsker å danse, vurderer jeg derfor likevell å gå på Verdal på studiespesialiserende neste år. Jeg får følge magefølelsen når den tiden kommer. 

Hva har du danset før? :) 
- Jeg har kun danset jazz-dans på kulturskolen, hvor jeg gikk fra jeg var 10-11 år helt frem til i høst. Sluttet nå før jul, siden det ikke var nok personer i danseklassen (var faktisk bare meg igjen...). 

Håper du som spurte fikk bra nok svar på spørsmålene dine. Om det er noe mer dere lurer på så er det bare å spørre i kommentarfeltet, så skal jeg svare der!  Sees ♥

28.03.2012 kl.21:52

Kan du legge ut en dansevideo, eller flere? :-) hadde vært morsomt å se! også, kanskje der du trener tåspiss?

Og kan du legge ut noen bilder fra dansetrening eller dansebilder? :-)

Hva mener du med at miljøet var så annerledes i forhold til din gamle skole? Hvordan var det på innerøya liksom, som det ikke var på ungdomsskolen din? Kan du forklare hva du mener med det litt nermere? :-)
M

28.03.2012 kl.22:27

nydlige bilder , ser veldig kjekt ut !:D
Albertine

29.03.2012 kl.19:57

Anonym: Ja, det skal jeg prøve å få gjort! :- ) Jeg kan også legge ut litt bilder, må bare finne laderen til kameraet først..

Inderøya vgs er en skole hvor alle kan være seg selv fullt ut uten å bekymre seg for hva andre tenker, jeg kan gå uten sminke en dag uten å tenke på hva andre synes, og jeg kan komme på skolen i fjellsko uten å bli sendt rare blikk. Vil jo egentlig si at dette er en positiv ting, som det faktisk er, men med et sånt miljø fører også mange sterke personligheter. Alle elevene på denne skolen er veldig annereldes enn meg selv. Pga det er det i tillegg veldig vanskelig å få seg nye venner, siden de fleste personlighetene ikke passer meg. På ungdomsskolen var det helt motsatt. Heldigvis har jeg fått meg to venninner som jeg har blitt utrolig glad i, uten dem hadde jeg ikke kommet meg gjennom dette skoleåret <3 Det er veldig vanskelig å forklare hvordan det er, jeg tror man rett og slett må oppleve det for å forstå det. Skolen er perfekt for noen, og helt feil for andre - alt ut i fra hvem og hvordan man er.


Kamera: Canon EOS 600D
Objektiv: Canon EF 50mm f/1.8
Redigeringsprogram: Photoshop CCINSTAGRAM@albertiiine


Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©