Første dag i olivenlunden

  • 13.11.2014, 23:50

Før jeg forteller om dagen i dag må jeg nesten fortelle om gårsdagen, for da fikk vi virkelig oppleve italiensk kultur på sitt beste. Italienere er jo kjent for å være utadvendte, sosiale og hyggelig mennesker, som elsker landet og språket sitt, og er kjempestolt over sin egen kultur. I går møtte vi to prakteksempler! Jeg og Margrete gikk en tur i landsbyen, og plutselig kommer to eldre damer hånd i hånd som ønsker å ha oss med på en runde rundt byen. De tok oss i armene, fulgte oss gjennom byen, viste frem kirkegården og inviterte oss til slutt inn på kaffe. Der ble vi servert kaffe, brus, kaker og frukter (selvplukket så klart), mens de stolt viste frem bilder av seg selv på veggene og pratet Italiensk i ett sett. Vi forsto ikke mye, men italienere er jo eksperter på kroppsspråk. Til slutt oppdaget den eldre damen at Margrete hadde hull i buksa, og tilbød seg å sy den. Vi takket vennlig nei, for vi ville ikke være til bry. Men her tar de ikke nei for et nei, buksa til Margrete ble sydd. Haha! Skikkelige koselig damer, jeg har aldri opplevd noe så hyggelig av helt ukjente mennesker. Vi nordmenn har noe å lære.

I dag har vi vært i olivenlunden og plukket oliven, sett på olivenproduksjon, plukket mandaringer og appelsiner og smakt saftig charon rett fra treet. Verken jeg eller Margrete har vært med på lignende før, så det har vært en veldig gøy opplevelse. Jeg synes det er så fint at de tar vare på gamle tradisjoner. I morgen skal  vi lage hjemmelagde pølser på gården, det blir spennende! Jeg skal også filme, slik at vi etterhvert kan lage film til mammas nettside. Gleder meg! 
PUBLISHED IN: Foto


Tonje Sivertsen

14.11.2014 kl.11:57

Så flotte bilder! :)
Mrs.Xhaferi

16.11.2014 kl.03:50

Nydelige bilder, kjenner gåsehuden kom. Vil virkelig reise og oppleve Italia en vakker dag. Det har vært en drøm i mange år. Så herlig at dere opplever det virkelige livet der. Ikke bare mainstream turisme og shopping. Gleder meg til flere bilder. Ha det fint så lenge!
anhthut

16.11.2014 kl.16:52

For noen fantastiske bilder!!
Vilde

18.11.2014 kl.11:59

Så gøy :D
Silje Møller Schiefloe

19.11.2014 kl.06:06

Hvor herlig det så ut der!


Kamera: Canon EOS 600D
Objektiv: Canon EF 50mm f/1.8
Redigeringsprogram: Photoshop CC

hits


INSTAGRAM@albertiiine


Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©