Lakriskarameller

  • 05.02.2015, 17:37

Tasty Thursday er i gang, og jeg har mange gode oppskrifter på lager! Denne uka har jeg prøvd meg på lakriskarameller, og de ble dødsgode! Det er heller ikke så vanskelig å lage, eneste som kan være litt vanskelig er å få riktig konsistens på dem. Jeg lagde de derfor i to forskjellige kaseroller, slik at jeg kunne prøve meg frem. Fikk både noen harde og noen litt mykere karameller. 

DU TRENGER: 

- 5dl kremfløte
- 500g sukker
- 1,5dl sirup 
- 30gsmør
- 3-6ss lakrispulver
- 1ts sukkerkulør (for mørkere farge, ikke nødvendig) 
 

SLIK GJØR DU: 

Ha fløte og ønsket mengde lakrispulver i en kaserolle/stekepanne, og visp til det ikke er klumper. Bland inn sukker, sirup og smør, og kok opp. La det koke i ca. 10-15 minutter på middels-sterk varme, til karamellene begynner å få farge og fastere form. Karamellmassen skal nå en temperatur på mellom 118-124 grader. Bruk et steketermometer for å måle temperaturen på karamellene. Dersom du vil ha de mykere lar du temperaturen være lavere, vil du ha de harde lar du de koke til de når litt høyere temperatur. Det er ikke snakk om så veldig mye mer eller mindre, og varmen stiger fort når de har nådd rundt 100-110 grader, så følg nøye med! Bland til slutt inn sukkerkulør for en mørkere farge. 

Dersom du ikke har steketermometer, kan du prøve deg på den såkalte dråpeprøven. Ta litt av karamellmassen på en teskje, og legg skjeen i et glass med kaldt vann. Hvis du kan ta opp massen og rulle den til en kule, er karamellene ferdig. Jeg plagdes veldig med å få karamellene i riktig temperatur, siden jeg ikke har steketermometer. Jeg brukte utrolig lang tid! Det viste seg etterhvert at jeg hadde kokt karamellene på alt for lav varme. Jeg skrudde temperaturen opp til fullt, og lot de koke i noen minutter. Til slutt fikk de heldigvis den konsistensen jeg ønsket. 

FIRKANTEDE KARAMELLER: 

Hell karamellmassen over i en form med bakepapir i bunnen. La de kjøle seg ned i noen timer. Ha karamellen over på en fjøl, og brukt enten en saks eller pizzakniv til å skjære opp karamellene. Dersom du har lagd veldig harde karameller, kan det være lurt å skjære snitt i karamellen noen minutter etter at du har tatt det av plata, slik at du senere bare kan knekke karamellen i firkantede biter. 

RUNDE KARAMELLER: 

Ha karamellmassen over i en skål med bakepapir i bunnen. Lag små karamellkuler med hendene, og rull de deretter i en skål med lakrispulver for litt ekstra smak. Sett gjerne en tannpirker i hver kule, så er de klar for servering! 


HVOR KJØPE LAKRISPULVER: 

Lakrispulver er utrolig vanskelig å finne i Norge. Heldigvis har jeg en god nyhet å dele med dere! Som jeg har nevnt i tidligere innlegg, jobber mamma med å starte en nettbutikk. Nettbutikken kommer til å selge økologiske varer fra Italia, der i blant lakrispulver. Nettbutikken er enda ikke åpnet, men det er likevel fullt mulig å bestille produktet på mail. For info og bestilling, ta kontakt: Lise@goldofitaly.no 

Cecilia Catharina

05.02.2015 kl.17:40

Så utrolig godt det ser ut! Dette skal jeg absolutt prøve meg på :D

Ha en helt super dag videre :-)
Madde K.K

05.02.2015 kl.18:19

Det så sinnsykt godt ut! De må jeg prøve ut :)
Lise

05.02.2015 kl.18:30

oi, så kult! ser godt ut :)
Monica Lindstad

05.02.2015 kl.18:57

Åhh det så sinnsykt godt ut :) kanskje jeg skal prøve å lage det i helgen :)
Margrethe

06.02.2015 kl.11:42

De så helt fantastiske ut! butikken til moren din høres spennende ut! lakrispulver skal bestilles når godtestoppen min er over :-D
Nam, de så gode ut :)
Nora Lykke

06.02.2015 kl.22:34

Hei!

Lakrispulver finner du også på Dropsen i Stavanger, Sandvika, eller Østrebanen i Oslo :-) Både grovt og fint, salt eller søtt. Bare til informasjon!

Utrolig bra oppskriftsinnlegg!


Kamera: Canon EOS 600D
Objektiv: Canon EF 50mm f/1.8
Redigeringsprogram: Photoshop CC

hits


INSTAGRAM@albertiiine


Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©