Bruschetta

  • 26.03.2015, 22:59

En av de beste tingene med å reise er all den gode maten man spiser. Her i Gran Canaria går det for det meste i cherrytomater, mozarellaost og parmaskinke. Jeg er sikker på at jeg har spist det hver morgen siden jeg kom! Her om dagen lagde vi bruschetta, som består av så og si de samme ingrediensene som vi spiser hver dag. Jeg tok med det samme litt bilder, slik at jeg kunne dele oppskriften med dere. Bruchetta er jo kjempegodt og ikke minst enkelt å lage. Passer fint til både frokost, lunsj og forrett.

DU TRENGER (to porsjoner): 

- 4 loffskiver eller lys baguett
- 10 cherrytomater
- 1 mozarella (man bruker egentlig finhakket løk, men jeg byttet det ut med mozarella)
- 6-7 friske basilikumblader
- Olivenolje
- 1 hvitløksfedd
- Havsalt
- Pepper 

Brødene skal stekes i ovnen, så begynn med å sette ovnen på 200 grader. Legg brødskivene på en rist, og hell over litt olivenolje og ønsket mengde havsalt. Sett brødene i ovnen, og la de stå mens du tilbereder tomatblandingen. De skal stå i 5-10 minutter, til de har fått en lysebrun overflate. 

Skjær opp cherrytomater og mozarella i "terninger". Jeg skjærte tomatene i kryss, men det kan være greit å dele de i mindre biter. Da trenger man ikke kniv og gaffel for å spise. Hell over olivenolje, og smak til med nykvernet pepper. Du kan også bruke salt, men det er ikke nødvendig dersom du bruker mye salt på brødene. Riv basilikumbladene i små biter, og rør de inn i tomatblandingen.  

Når brødene begynner å få en brun overflate tar du de ut av ovnen. Skjær en hvitløksfedd i to, og dra innsiden av hvitløken over brødene for å sette smak. Det blir veldig mye hvitløkssmak av dette, så ta litt og litt om gangen. Dersom du vil ha ekstra hvitløkssmak så kan du alltids finhakke en hvitløksfedd og ha den i tomatblandingen. 

Server hver for seg, eller ha tomatblandingen over brødene før servering. Server gjerne en god parmaskinke ved siden av, eller legg på brødet før du har over tomatblandingen. Anbefales! 

Nam, dette så godt ut.:)
Emilie Henseid

26.03.2015 kl.23:07

nam!
Becca Alexandra

27.03.2015 kl.00:16

Nam, det så kjempegodt ut! Nå ble jeg sulten, hehe :-)
Silje

27.03.2015 kl.07:53

Det skal jeg garantert prøve! Namnam!
Iselin Renée

27.03.2015 kl.08:45

det så utrolig godt ut :)
Ingrid

27.03.2015 kl.13:24

Nam!


Kamera: Canon EOS 600D
Objektiv: Canon EF 50mm f/1.8
Redigeringsprogram: Photoshop CC

hits


INSTAGRAM@albertiiine


Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©