hits
Oppskrift: Nydelig lakris-is

  • 16.07.2015, 19:42

I dag har jeg lagd en helt SYKT god is! Konsistensen ble helt perfekt, og smaken er nydelig. Jeg trodde ikke at man kunne få skikkelig kremet konsistens uten å røre i isen jevnlig, men jeg tok feil. Er du glad i lakris så du prøve denne oppskriften! Lages på få minutter. 

DU TRENGER: 

- 5 dl fløte
- 1 boks kondensert melk (finnes på Meny) 
- 1 ss lakrispulver (kan kjøpes HERSLIK GJØR DU: 

Visp fløten til du får ganske hard konsistens (pass på at det ikke blir smør, det er snakk om sekunder før det går galt). Rør forsiktig inn hele boksen med kondensert melk. Bland til slutt inn lakrispulveret. Hell blandingen over i en form, dryss over litt lakrispulver og sett isen i fryseren. Etter ca. fem timer er den klar til servering. Server med f.eks. krem, sjokoladesaus, banan eller bær. Prøv gjerne DENNE bringebærsausen for en frisk smak til isen. NAM! Wedding #2

  • 14.07.2015, 17:52Litt flere bilder fra bryllupet. For et vakkert par 
PUBLISHED IN: Foto

Fem enkle fototips

  • 14.07.2015, 14:00

Jeg får veldig ofte spørsmål om bildene mine, både i kommentarfeltet og på mail. Tenkte derfor jeg skulle dele noen enkle tips med dere, som jeg alltid har i bakhodet når jeg selv tar bilder.

1. Lukker, blender og ISO. Lær deg dette, og du er på god vei! Selv har jeg alt for lite peiling rundt dette. Jeg bruker som regel å ta bilder med så stor blenderåpning som mulig (for å få uskarp bakgrunn), og jeg prøver alltid å unngå en ISO på over 800 (for å unngå kornete bilder). - Lukkertid: bestemmer hvor lang tid bildebrikken skal eksponere for lys. 
- Blender: Regulerer åpningen og dermed lysmengde som slippes inn, samt dybdeskarphet.
- ISO: Regulerer følsomheten til bildesensoren. Stilles gjerne inn en gang for hele fotoseangsen (f.eks. 200 hvis det er dagslys, eller 800 hvis det er mørkt).

Dere kan lære mer om det HER

2. Lys. Det er viktig å ha godt lys når man skal ta bilder, gjerne naturlig lys. Jeg tar altid bilder ute eller rett ved et stort vindu. Jeg anbefaler også å ta bildene i skygge (ikke sol) for å unngå for mye kontraster i bildet. Veldig mange sier at man ikke skal ta bilder i motsol, men jeg er uenig. Dersom jeg tar bilder i sola sørger jeg alltid for at sola er bak meg, men jeg prøver å unngå at sola er rett bak og vises i bildet.3. Unngå blits, hvertfall hvis du er nybegynner. Avhenger selvfølgelig hvilke bilder du skal ta, men blitsen som sitter på kameraet er hvertfall ikke å anbefale. Skal du ta bilder med blits bør gå til innkjøp av skikkelig utstyr. Jeg synes man får de fineste bildene hvis man kun bruker det naturlige lyset, men det er hver sin smak. 

4. Bakgrunn. En god idé er å ta bilder med en enkel og uforstyrrende bakgrunn, noe som ikke tar oppmerksomheten fra det som er i fokus. Hvis det er mye ting rundt kan et tips være å bruke stor blenderåpning (lavt tall), slik at man får en blurry bakgrunn. 


Ganske stor forskjell, ikke sant? 

5. Vær kreativ. Skill deg ut, tenk annerledes! Prøv deg frem og gjør noe annet enn det du ser på alle andre blogger, instagram og andre inspirasjonssider hver dag. Her har jeg selv mye å lære. 

Nå sier jeg selvfølgelig ikke at disse tipsene alltid er det rette å gjøre, for det finnes ingenting som er rett eller galt. Dette er bare noen enkle anbefalinger til deg som er nybegynner. Masse lykke til med fotograferingen! Ny samarbeidspartner

  • 13.07.2015, 20:33

Jeg har spennende nyheter å dele! For en stund tilbake ble jeg kontaktet av et par fra Verdal som ønsket å inngå et samarbeid mellom meg og LR Health & Beauty Systems. Merket var veldig ukjent for meg i begynnelsen, noe som egentlig er rart med tanke på hvor utrolig stort det faktisk er. LR er jo faktisk en av de mest vellykkede direktesalgsvirksomhetene i Europa! Etter flere møter både med paret og salgssjefen har jeg fått masse interessant informasjon om merket, og jeg er kjempespent! 

Jeg har allerede mottatt mitt første produkt som jeg skal teste, en rensemaskin med navn Zeitgard. Ordentlig high tech maskin til en verdi av 2500kr. Jeg begynner å bruke den ikveld, så kommer det en anmeldelse om 3-4 uker. Spennende!  
Jeg gleder meg veldig til dette samarbeidet, og ikke minst til å dele alt med dere. Dette blir GØY! Wedding #1

  • 13.07.2015, 14:58

På lørdag tok jeg mine første brudebilder! Bruden var danselæreren min da jeg gikk på Trondheim Katedralskole, alle elevene sitt forbilde. Hun så virkelig ut som en prinsesse i den store hvite kjolen og det lange sløret.Jeg føler meg så heldig som fikk ta brudebildene hennes, og takknemlig for at hun ga all tillit til meg på den største dagen i hennes liv. Jeg tok både bilder i kirka, bilder på festen og selve brudebildene. Det er det største oppdraget jeg noen gang har fått, gjett om jeg var nervøs! Heldigvis gikk alt veldig bra, og både bruden og brudgommen virker fornøyde  Her er noen bilder fra kirka, kommer flere bilder senere. 

PUBLISHED IN: Foto

Silver

  • 10.07.2015, 11:07

Jeg er helt forelsket i disse! Fant de først på Nelly, og ble SÅ lei meg når de ikke hadde størrelsen min. Jeg bestile de likevel i en størrelse for liten i håp om at jeg skulle få presset de på meg, men de måtte desverre sendes tilbake. Så gjett om jeg ble glad da jeg fant de på en utsalgsbutikk i København til kun 150 kr. Kupp! Jeg har oppdaget dette merket først nå, og de har veldig mye kult! Sjekk ut flere av skoene HERRoskilde 2015

  • 09.07.2015, 21:42


Takk for en uforglemmelig uke!!! Jeg hadde det så GØY, kommer helt klart tilbake neste år ♥ 
PUBLISHED IN: Blogg


INSTAGRAM@albertiiine


Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©