hits
Oppskrift: Nydelig lakris-is

 • 16.07.2015, 19:42

I dag har jeg lagd en helt SYKT god is! Konsistensen ble helt perfekt, og smaken er nydelig. Jeg trodde ikke at man kunne få skikkelig kremet konsistens uten å røre i isen jevnlig, men jeg tok feil. Er du glad i lakris så du prøve denne oppskriften! Lages på få minutter. 

DU TRENGER: 

- 5 dl fløte
- 1 boks kondensert melk (finnes på Meny) 
- 1 ss lakrispulver (kan kjøpes HERSLIK GJØR DU: 

Visp fløten til du får ganske hard konsistens (pass på at det ikke blir smør, det er snakk om sekunder før det går galt). Rør forsiktig inn hele boksen med kondensert melk. Bland til slutt inn lakrispulveret. Hell blandingen over i en form, dryss over litt lakrispulver og sett isen i fryseren. Etter ca. fem timer er den klar til servering. Server med f.eks. krem, sjokoladesaus, banan eller bær. Prøv gjerne DENNE bringebærsausen for en frisk smak til isen. NAM! Bruschetta

 • 26.03.2015, 22:59

En av de beste tingene med å reise er all den gode maten man spiser. Her i Gran Canaria går det for det meste i cherrytomater, mozarellaost og parmaskinke. Jeg er sikker på at jeg har spist det hver morgen siden jeg kom! Her om dagen lagde vi bruschetta, som består av så og si de samme ingrediensene som vi spiser hver dag. Jeg tok med det samme litt bilder, slik at jeg kunne dele oppskriften med dere. Bruchetta er jo kjempegodt og ikke minst enkelt å lage. Passer fint til både frokost, lunsj og forrett.

DU TRENGER (to porsjoner): 

- 4 loffskiver eller lys baguett
- 10 cherrytomater
- 1 mozarella (man bruker egentlig finhakket løk, men jeg byttet det ut med mozarella)
- 6-7 friske basilikumblader
- Olivenolje
- 1 hvitløksfedd
- Havsalt
- Pepper 

Brødene skal stekes i ovnen, så begynn med å sette ovnen på 200 grader. Legg brødskivene på en rist, og hell over litt olivenolje og ønsket mengde havsalt. Sett brødene i ovnen, og la de stå mens du tilbereder tomatblandingen. De skal stå i 5-10 minutter, til de har fått en lysebrun overflate. 

Skjær opp cherrytomater og mozarella i "terninger". Jeg skjærte tomatene i kryss, men det kan være greit å dele de i mindre biter. Da trenger man ikke kniv og gaffel for å spise. Hell over olivenolje, og smak til med nykvernet pepper. Du kan også bruke salt, men det er ikke nødvendig dersom du bruker mye salt på brødene. Riv basilikumbladene i små biter, og rør de inn i tomatblandingen.  

Når brødene begynner å få en brun overflate tar du de ut av ovnen. Skjær en hvitløksfedd i to, og dra innsiden av hvitløken over brødene for å sette smak. Det blir veldig mye hvitløkssmak av dette, så ta litt og litt om gangen. Dersom du vil ha ekstra hvitløkssmak så kan du alltids finhakke en hvitløksfedd og ha den i tomatblandingen. 

Server hver for seg, eller ha tomatblandingen over brødene før servering. Server gjerne en god parmaskinke ved siden av, eller legg på brødet før du har over tomatblandingen. Anbefales! Hjemmelaget hockeypulver

 • 05.03.2015, 21:19

Hei! Jeg er litt i farta, så jeg kommer bare raskt innom for å gi en lyd fra meg! Vi har nettopp spist middag, og nå skal vi ordne oss klar til fest i Puerto Rico. Beklager for så dårlige bilder i dette innlegget, men vi har ikke hatt nett i hele dag, så jeg var sikker på at det ikke ble noe blogging. Heldigvis fikk vi tilbake internett, og jeg rakk akkurat å ta noen bilder før det ble for mørkt. 

Dagens oppskrift er hockeypulver! Jeg elsker hockeypulver, og denne oppskriften smaker nesten likt som den du kjøper i butikken. Og hvor bra er det ikke at du vet hva du har i deg, kan velge hvor mye lakrissmak du vil ha og lage akkurat så mye du vil? 

DU TRENGER: 

- 1 ss lakrispulver (HER)
- 1-2  ss salminakksalt (HER)

Rør sammen lakrispulver og salminakksalt i et glass, og du er ferdig. Vanskeligere er det ikke! Legg gjerne pulveret i et glass med lokk, slik at du kan sette det til siden og ta det frem når du får lyst på. Da er det bare å spise, nye og kose seg!  Oppskrift: lakris panna cotta med bringebærsaus

 • 26.02.2015, 20:01

DU TRENGER: 

- 7,5 dl fløte eller h-melk 
- 6 gelatinplater
- 1-2 ss lakrispulver (kjøpes HER)
- 1-2 ss sukker hvis ønsket (jeg lager uten) 

SLIK GJØR DU:

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann så de blir myke. Kok opp fløte sammen med lakrispulver (og sukker hvis ønsket), og ta det av platen. Klem ut vannet av gelatinplatene, og rør de inn med fløten og lakrispulveret. Hell blandingen over i små skåler og avskjøl i kjøleskap i 3-5 timer. Server med krem og bringebærsaus, prøv gjerne DENNE sausen. Supergodt! 

Ps: Håper dere har det bra ♥ ♥ ♥Oppskrift: Nydelig kyllingsalat

 • 19.02.2015, 19:06

Ikke så veldig spennende rett på menyen i dag, men godt - det er det! Dagens oppskrift er kyllingsalat, en av mine favorittretter. Topp kyllingsalaten med olivenolje, oregano og balsamico, server med stekt/ristet brød og salaten er 10 ganger mer spennende. Du kan også bruke cottage cheese for en mer mettende og proteinrik salat. Godt både til lunsj og middag! 

DU TRENGER (to porsjoner): 

- 1/2 kylling eller 1-2 kyllingfiléter
- Grønn salat 
- mais
- 6-8 Cherrytomater
- 1/4 Agurk
- 1/4 Rødløk 
- 2 skiver valgfritt brød
- Olivenolje
- Oregano
- Balsamico

SLIK GJØR DU: 

Skjær brødskivene på diagonalt. Ha olivenolje og oregano på et fat, og legg brødene i blandingen. Lag salaten mens du lar olivenoljen trekke inn i brødet. Skjær opp salat, tomat, agurk og rødløk, og fordel på to fat. Hell over ønsket mendge med mais. Skjær tynne skiver med kylling som du legger på toppen, og ha til slutt litt balsamico over salaten. Du kan også bruke olivenolje og oregano i salaten om ønsket. Stek til slutt brødene på høy varme til de får en sprø og mørkebrun overflate. Godt og enkelt! Oppskrift: Bringebærsaus

 • 12.02.2015, 20:31

Hei dere! Håper dere har hatt en fin torsdag ♥ Jeg har tilbrakt dagen min i Trondheim, hvor jeg har besøkt kjæresten. Veldig, veldig koselig. Jeg kom akkurat hjem til Verdal igjen, og da er det tid for å oppdatere bloggen. I dag skal jeg dele en kjempeenkel oppskrift med dere - bringebærsaus! 


DU TRENGER: 

- 300 g frosne bringebær
- 1 dl vann
- 0,5 dl sukker (dere kan selvfølgelig bruke mer, men jeg liker at den er ganske syrlig) 

SLIK GJØR DU:

Kok opp vann og sukker i en kjele, og rør til alt sukkeret har løst seg opp. Hell sukkerlaken over i en hurtigmikser eller foodprosessor, og tilsett de frosne bringebærene. Kjør alt sammen. Sausen vil først få en ganske tykk konsistenst pga at bringebærene er fryst, men den blir tynnere etterhver. Sil til slutt bringebærsausen for å få fjernet frøene. Jeg synes sausen smaker like godt med frøene, og i tillegg ser det veldig friskt og fint ut hvis man ikke siler. Jeg silte derfor ikke sausen når jeg var ferdig, men det er selvfølgelig opp til hver enkelt. 

Supergodt og friskt! Anbefales til blant annet panna cotta, is og riskrem ♥Lakriskarameller

 • 05.02.2015, 17:37

Tasty Thursday er i gang, og jeg har mange gode oppskrifter på lager! Denne uka har jeg prøvd meg på lakriskarameller, og de ble dødsgode! Det er heller ikke så vanskelig å lage, eneste som kan være litt vanskelig er å få riktig konsistens på dem. Jeg lagde de derfor i to forskjellige kaseroller, slik at jeg kunne prøve meg frem. Fikk både noen harde og noen litt mykere karameller. 

DU TRENGER: 

- 5dl kremfløte
- 500g sukker
- 1,5dl sirup 
- 30gsmør
- 3-6ss lakrispulver
- 1ts sukkerkulør (for mørkere farge, ikke nødvendig) 
 

SLIK GJØR DU: 

Ha fløte og ønsket mengde lakrispulver i en kaserolle/stekepanne, og visp til det ikke er klumper. Bland inn sukker, sirup og smør, og kok opp. La det koke i ca. 10-15 minutter på middels-sterk varme, til karamellene begynner å få farge og fastere form. Karamellmassen skal nå en temperatur på mellom 118-124 grader. Bruk et steketermometer for å måle temperaturen på karamellene. Dersom du vil ha de mykere lar du temperaturen være lavere, vil du ha de harde lar du de koke til de når litt høyere temperatur. Det er ikke snakk om så veldig mye mer eller mindre, og varmen stiger fort når de har nådd rundt 100-110 grader, så følg nøye med! Bland til slutt inn sukkerkulør for en mørkere farge. 

Dersom du ikke har steketermometer, kan du prøve deg på den såkalte dråpeprøven. Ta litt av karamellmassen på en teskje, og legg skjeen i et glass med kaldt vann. Hvis du kan ta opp massen og rulle den til en kule, er karamellene ferdig. Jeg plagdes veldig med å få karamellene i riktig temperatur, siden jeg ikke har steketermometer. Jeg brukte utrolig lang tid! Det viste seg etterhvert at jeg hadde kokt karamellene på alt for lav varme. Jeg skrudde temperaturen opp til fullt, og lot de koke i noen minutter. Til slutt fikk de heldigvis den konsistensen jeg ønsket. 

FIRKANTEDE KARAMELLER: 

Hell karamellmassen over i en form med bakepapir i bunnen. La de kjøle seg ned i noen timer. Ha karamellen over på en fjøl, og brukt enten en saks eller pizzakniv til å skjære opp karamellene. Dersom du har lagd veldig harde karameller, kan det være lurt å skjære snitt i karamellen noen minutter etter at du har tatt det av plata, slik at du senere bare kan knekke karamellen i firkantede biter. 

RUNDE KARAMELLER: 

Ha karamellmassen over i en skål med bakepapir i bunnen. Lag små karamellkuler med hendene, og rull de deretter i en skål med lakrispulver for litt ekstra smak. Sett gjerne en tannpirker i hver kule, så er de klar for servering! 


HVOR KJØPE LAKRISPULVER: 

Lakrispulver er utrolig vanskelig å finne i Norge. Heldigvis har jeg en god nyhet å dele med dere! Som jeg har nevnt i tidligere innlegg, jobber mamma med å starte en nettbutikk. Nettbutikken kommer til å selge økologiske varer fra Italia, der i blant lakrispulver. Nettbutikken er enda ikke åpnet, men det er likevel fullt mulig å bestille produktet på mail. For info og bestilling, ta kontakt: Lise@goldofitaly.no Oppskrift: Pasta med biffstrimler

 • 06.11.2014, 17:51Det er alt for lenge siden jeg har publisert en oppskrift, så nå er det virkelig på tide. Jeg elsker jo å lage mat, så det burde helt klart få en større plass på bloggen. I dag skal jeg vise dere hvordan dere lager en nydelig pastarett med biffstrimler og grønnsaker. Jeg fikk servert denne retten hos en venninne i sommer, og siden har jeg lagd den flere ganger. Det er så godt! 

Du trenger (to porsjoner): 

- Pasta 
- En halv squash, i biter 
- En halv rødløk, i båter
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2-4 soltørkede tomater, små biter 
- 2-3 sjampinjonger, i tykke båter
- 200g. biffstrimler 
- Basilikum, gjerne finhakket 
- Pinjekjerner 
- Cherrytomater, skjært i to 
- Salt og pepper 

Andre ingredienser du kan bruke: 

- Svart oliven 
- Parmesanost 
- Pesto, gjerne hjemmelaget. 
- Mozarella 
 

Slik gjør du: 

Det høres kanskje vanskelig ut, og ikke minst tidskrevende. Men jeg lover at det verken er noen av delene! Krydre biffstrimlene godt med mye pepper og litt salt. Biff er best når det er rødt i midten, så stek raskt på høy varme. Sett biffen til siden, og kok pastaen etter anvisningen på pakken. Stek rødløk i litt olivenolje til den er blank og gyllen, og tilsett sopp, squash, soltørkede tomater og finhakket hvitløk. Når grønnsakene er ferdigstekt skrur du av varmen og tilsetter biffstrimlene. Bland sammen pasta med grønnsaksblandingen, og server. Topp retten med friske cherrytomater, pinjekjerne og finakket basilikum. Nam! Tenk at det kan være så enkelt å lage SÅ god mat! Denne retten lager jeg like gjerne på en ukedag, men da helt uten biff og istedet mer sjampinjong. Jeg synes den versjonen er absolutt like god, og det er jo heller ikke så dumt å kjøre vegetar en gang i uka. Mange av oss spiser veldig store mengder med kjøtt, så kjøttfrie dager 1-2 ganger i uka er nok både sunt for helsa og bra for miljøet :) Matpakketips #2

 • 28.03.2014, 20:18

Her om dagen hadde jeg glemt av matpakke til skolen, og måtte dra innom butikken og kjøpe noe enkelt. Jeg som mange andre er ikke spesielt glad i brødskive til lunsj, da det fort blir tørt og kjedelig, så jeg måtte finne på noe annet. Etter litt tenking kom jeg frem til at speltlomper med forskjellig pålegg hørtes godt ut, så jeg plukket ut noen ingredienser som jeg synes passer godt sammen og lagde min egen miks. Anbefales til alle som vil ha en sunn og enkel matpakke på skole/jobb - supergodt! 

Du trenger:

- Speltlomper 
- Philadelphia
- Spekeskinke 
- Avokado
- Cherrytomater
- Pepper  

Slik gjør du: 

Som du ser på bildene over er det kjempeenkelt! Smør på philadelphia, strø over litt pepper og fyll på med spekeskinke, avokado og cherrytomater skjært i passe tynne skiver. Deretter ruller du speltlompen og lager en brett på hver ende, før du pakker det inn i aliminiumsfolie eller plastfolie. Legg merke til at speltlomper er mye mykere enn f.eks. tacolefser, så vær ekstra forsiktig når du ruller dem. 

Håper det smaker! ♥Matpakketips

 • 25.01.2014, 14:52

Hei dere! Hvordan har lørdagen deres vært så langt? Jeg våknet klokken 10 i morgest, og siden da har jeg spist frokost, jobbet med design og lagd matpakke til de neste timene. Jeg skal nemlig på skolen klokken halv fire for å jobbe med en forestilling, og da lønner det seg å ha med en god lunsj. 

Dagens lunsj er laksewrap, og jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere. Det er utrolig enkelt å lage, smaker kjempegodt er er et fint alternativ til brødskiv med kjedelig pålegg. 

 

Du trenger: - Røkt laks
- Philadelphia (eller snøfrisk for de foretrekker det) 
- Tacolefser 
- Purreløk
- Grønn salat  
- Sitronpepper 

 

Slik gjør du: Hvor mye du ønsker av hver ingrediens bestemmer du helt selv. Rekkefølgen er selvfølgelig ikke så viktig den heller, men selv synes likevell det kan være greit med et fast mønster. Smør philadelphia på midten av lefsa. Legg over to skiver laks og strø over litt sitronpepper. Avslutt med salat og purreløk i ønsket mengde før du bretter sammen lefsa. Å brette sammen er ikke vanskelig i det hele tatt. Det klarer du helt sikker på første forsøk. Under ser dere bilde for bilde hvordan man gjør det. 

En kjempegod og enkelt matpakke som også passer fint til frokost og kvelds. Sunt er det også, bare bytt ut tacolefse med f.eks. speltlompe - så slipper du alt hvetemelet. Håper det smaker! ♥ Oppskrift: Brownie cookies with peanut butter frosting

 • 09.10.2013, 23:41

Som jeg skrev i går brukte jeg gårskvelden på å lage brownie cookies, og som jeg lovte deler jeg oppskriften med dere i dag. Cookiesene er utrolig søte, man får så vidt ned én. Men de er verd det, for herregud så gode! De er kjempegode alene, men hvis dere vil kan dere også fylle de med peanut butter frosting. Perfekt kombinasjon! 


Til cookiesene trenger du: 

- 350g kokesjokolade
- 40g smør 
- 2 egg
- 150g sukker 
- 35g mel
- 1/4 ts bakepulver 

Til peanut butter frosting trenger du: 

- 280g peanøttsmør
- 160g melis
- 80g smør (anbefaler meierismør for en mest mulig fast frosting)
- 80ml kremfløte

Det blir veeldig mye frosting i forhold til cookies hvis du følger oppskriften, så du kan gjerne bruke litt mindre av hver ingrediens. 

La oss begynne med cookiesene. Sett først ovnen på 180c. Smelt 150g. av sjokoladen i vannbad sammen med smøret, mens du hele tiden rører i blandingen. Når det alt er smeltet og blandet, tar du det av komfyren. Bland sammen egg og sukker, og miks det godt sammen til det blir eggedosis. Tilsett så sjokoladeblandingen, melet, bakepulveret og resten av sjokoladen (som du først må dele i små biter) i eggedosisen. Rør det forsiktig inn med en slikkepott. Til slutt lar du røra stå i romtemperatur i ca. 10 minutter, slik at den blir litt fastere. Røra smaker forresten himmelsk, jeg spiser meg alltid kvalm på den før cookiesene er ferdig.. 

Fordel cookiesene på et stekebrett, ca. 1ss per cookie. Det er lurt å ha litt mellomrom mellom dem, da de flyter ganske mye utover når de kommer i ovnen. La de steke i ca. 8-10 minutter. 

Mens cookiesene står i ovnen, kan du gjøre klar peanut butter frostingen. Miks penattsmør, smør og melis godt sammen, til blandingen får en fluffy konsistens. Tilsett til slutt kremfløten - og frostingen er ferdig! Når cookiesene er ferdigstekte og avskjølte, smører du over et lag med peanut butter frosting og nyter! Mmm :) Oppskriften har jeg funnet på passionforbaking.com. Middagstips: Laksepasta

 • 14.09.2013, 13:49

Siden det begynner å bli ganske lenge siden jeg har lagt ut oppskrift på bloggen, tenke jeg å dele en rett med dere idag. Dagens oppskrift er laksepasta - utrolig godt og enkelt og lage. 

Til fire porsjoner trenger du:

- 300-400g røkelaks
- En pakke crème fraice
- 1-2 dl fløte  
- ca. 400g pasta (spaghetti eller tagliatelle) 
- Pepper   


Slik jør du: 

Begynn med å koke pastaen etter anvisning på pakken, og lag sausen mens pastaen koker. Sausen er kjempeenkel å lage, det eneste som er viktig å tenke på er at sausen ikke skal koke for lenge. Da kan den fort bli tørr. Skjær opp laksen i terninger, og stek den til den skifter farge. Hell så over fløte og crème fraiche i stekepannen, og kok opp. La det koke i ca. 1 minutt mens du smaker til med pepper. Til slutt blander du sammen pastaen og sausen, og retten er klar for servering! 

Håper det smaker! Middagstips: Kyllingfilet med jordbærsalat

 • 14.05.2013, 21:23

I dag fikk jeg utrolig lyst på jordbær til middagen, og etter noen søk på nettet endte jeg opp med en kjempegod oppskrift fra Matprat som jeg bare må dele med dere. Retten består av kyllingfilet med brie og serranoskinke, servert med en frisk salat av jordbær og mango. Middag som gir skikkelig sommerfølelse!

Til 4 porsjoner trenger du: 

- 4 kyllingfileter 
- 4 skiver brie
- Friske urter (timian, persille, oregano, basilikum) + salt og pepper 
- Serranoskinke

Jordbær- og mangosalat:

- 200-300g jordbær
- 1 stk. mango
- 1 stk. sjalottløk
- 1 stk. rød chili 
- Frisk mynte
- Saft fra 1/2 - 1 lime 

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 200 grader. Skjær et snitt i kyllingfiletene, og fyll de med brie og hakkede urter. Ha på salt og pepper, og surr 1-2 spekeskinker rundt hver kyllingfilet. Legg kyllingene i en ildfast form med litt olje i bunnen. Sett formen i ovnen, og la den stå i omtrent 20 minutter (til kyllingfiletene er gjennomstekte). Pass på at de ikke står for lenge.

Kutt opp jordbær, mango og sjalottløk i terninger, og finhakk chili og frisk mynte. Bland alt sammen, og smak til med limesaft og eventuelt mer chili og mynte. Håper det smaker! Mattips: Laksewok

 • 17.10.2012, 13:38

Jeg må bare dele denne oppskriften med dere. Den er både sunn, god og enkel å lage! 

Til omtrent 3 personer trenger du:  

- Grønnsaker, velg selv hvilke. Over har jeg brukt løk, gulrot, brokkoli og squash som jeg tilfeldig fant i kjøleskapet og mikset. Det er også godt med f.eks paprika, purreløk. Anbefaler å lage wokblandingen selv istedet for å kjøpe ferdigblanding, det blir så mye mer og bedre smak! 
- Tre laksefiléeter 
- Olje, salt og pepper
- En pose "boil in bag" -ris  
- Sursøt chilisaus eller kikkoman/soyasaus

Slik gjør du: 

- Start med å koke risen. 
- Kutt grønnsakene og stek dem i (oliven)olje i ei stor stekepanne. Ha gjerne en liten mengde salt og pepper i grønnsaksblandingen. 
- Skjær laksefilétene i terninger, kryder med salt og pepper (valgri mengde). 
- Legg laksen i grønnsaksblandingen når grønnsakene er litt over halvferdige. 
- Stek i noen minutter til laksen har fått en stekt overflate. Legg så på lokk, og la laksen "koke" til den er ferdig (omtrent 3-5 min.)

Serveres med ris og gjerne sursøt chilisaus eller kikkoman. Lykke til med matlagingen! Oppskrift på hjemmelagd skogsbæris

 • 02.09.2012, 12:33

På fredag fant jeg en oppskrift på hjemmeplagd bringebær is. Jeg byttet ut bringebær med skogsbær, og det ble kjempegodt - derfor tenkte jeg at jeg  kunne dele oppskriften med dere :- )

Du trenger: 

♥ 4 eggeplommer
♥ 300 g. frosne skogsbær  (eller andre bær som blåbær, bringebær osv.) 
♥ 3 dl vaniljekesam
♥ 3 ss melis  1. Lag eggedosis av eggeplommer og melis. 

2. Visp inn vaniljekesam. 

3. Kjør skogsbærblandingen i en foodprosessor. Jeg hadde ikke foodprosessor så jeg brukte stavmikser istedet, virket bra det også.  

4. Visp inn skogsbærene med resten - og isen er klar for fryseren!

Under innfrysning bør du røre i den i blant for å unngrå iskrystaller.  Server med f.eks friske bær eller krem. Jeg synes det er veldig godt med banan i, for å få en litt søtere smak. Lykke til! Mattips - Lasagne med squash

 • 24.03.2012, 13:09

Hei søtee! På torsdag hadde vi middagsbesøk og lagde en syykt god lasagne! En lasagne utenom det vanlige, nemlig med squash og cottage cheese istedet for pastaplater. Siden det var så godt, må jeg nesten dele oppskriften med dere! Det tar omtrent én time å lage, og det er ikke så veldig vanskelig heller :- ) 

Til 6 personer/to former trenger du: 

- 3 pakker kjøttdeig av svin
- 1 løk og 2 hvitløksfedd
- 3 bokser tomatpuré
- 2 squash
- 2-3 pakker cottage cheese
- Ost 

Slik gjør du: 

- Sett ovnen på 200 grader. 
- Stek kjøttdeig, hakket løk og hvitløk i olje i ei stekepanne. 
- Når kjøttdeigen er gjennomstekt blander du inn de tre boksene med tomatpuré. 
- Skjær opp squashen med ostehøvvel, og stek skivene med litt salt på en liten stund i stekepanna. Dette gjør man for å trekke ut vannet av squashen.
- Legg litt av kjøttdeigblandingen i en ildfast form.
- Legg squash-skiver over kjøttdeigen, ca. 4 skiver, alt etter hvor stor formen er. 
- Tøm over litt cottage cheese som dere ser på bildet over, og legg så  over squash-skiver igjen. 
- Gjenta samme rekkefølgen en gang til, kjøttdeig, squash, cottage cheese, squash og avslutt med osteskiver nok til å dekke hele toppen. 
- Sett formen i stekovnen, og la den stå i omtrent 30 minutter, eller til osten begynner å brune. Server med rømme og en enkel salat av rucola salat og cherry tomat. Vi hadde også serrano skinke og parmesanost ved siden av.
Lykke til med matlagingen! :- )mattips - To varianter av kyllingfilét i fløtesaus

 • 26.02.2012, 19:56

Jeg som er SÅ glad i kylling, så tenkte jeg kunne dele to kyllingoppskrifter med dere - to varianter av kyllingfilét i fløtesaus. Utrolig godt, og ikke så vanskelig! Alt du trenger til to personer er: To kyllingfiléter, olje, løk, paprika, (gulrot), fløte, salt og pepper. I tillegg kan man lage en liten salat og koke ris og/eller brokkoli. Oppskrift 1 - Slik gjør du: 

- Legg kyllingfilétene i stekeplata og stek de litt alene først.
- Tilsett rødløk og paprika, og la det steke til kyllingen har fått en brun overflate. 
- Krydrer kyllingfiléen med salt, pepper, oregano og estragon.  Annet krydder om ønsket.
- Til slutt heller du over fløte, ca. 2-3 dl. 
- Legg lokk på stekepanna (veldig viktig), og la fløtesausen koke til kyllingfiléen er gjennomstekt, ca fem minutter. 
- Server med ris og eventuelt en liten salat. Jeg brukte tomat og rødløk med olivenolje, salt og pepper.

Oppskrift 2 - Slik gjør du: 

- Sett ovnen på 200 grader. 
- Stek kyllingfiléten til den får en brun overflate sammen med paprika og løk, likt som i den andre oppskriften. Du kan også bruke gulrot  i tillegg, skjært i små biter. Det gir en litt søt smak. 
- Krydrer maten med samme krydder som i den andre oppskriften, salt, pepper, oregane og estragon. 
- Ta alt over fra stekepanna til en ildfast form. 
- Sett formen i ovnen, og la det steke i omtrent 20 minutter (til kyllingen er gjennomstekt. Viktig at det ikke står for lenge, dan kan kyllingen bli tørr). Voila, kyllingen er ferdig! 
- Server med kokt brokkoli og en salat som tilbehør. Jeg brukte en ferdigblandet salat fra Meny (med ruccola og en type lilla salat) med olivenolje og biter av serranoskinke.  Serranoskinka var prikken over i'en!  Ferdig! Spis og nyt, yummii ♥ Har dere noen oppskrifter å anbefale? Baketips: Blåbær muffins

 • 10.02.2012, 20:45

Heihei! Noen fikk kanskje med meg at gårdagens "dagens bilde" var en en blåbær muffins. Vell, de var veldig gode, så jeg tenkte å vise dere hvordan jeg lagde de. De er ikke hjemmelagde, men er kjøpt i en ferdigpakke. Pappa som kjøpte de, så jeg er usikker på hvor pakken fås kjøpt, men jeg tipper man finner den i de fleste matbutikker :- ) 


Slik ser pakken ut, og alt man trenger å tilsette er et egg, 30ml olje, 110 ml melk og blåbær. Kjempeenkelt! 


I pakken ligger det en pose med ferdiglagd røre, en hermetikkboks med blåbær og seks store muffinsformer. Anbefaler alle å IKKE bruke blåbærene i pakken, for det første var bærene små som perler, og "sausen" rundt smakte utvannet. Anbefaler derfor å bruke ferske blåbær, eller blåbærsyltetøy med hele bær i. Vi hadde hjemmelagd blåbærsyltetøy i fryseren som jeg tinte og brukte. Blåbærene skal røres forsiktig inn. 


Som dere ser, så ble mine muffins HELT forskjellig fra de som er avbildet bildet på pakken... For det første var jeg ikke så flink å røre inn blåbærene forsiktig, så muffinsene ble litt mer blå enn de skulle ha vært, og for det andre ble de flate og brune. Den beste måten å få litt finere muffins på er nok å bruke en muffinsform i stål. De ble likevell veldig gode! 

Har dere smakt disse muffinsene før? ♥Smoothie til kvelds

 • 05.01.2012, 22:43

Avlutter dagen med skogsbær smoothie og en film som går på TV. Ellers kan jeg bare si at jeg har hatt en veldig lite innholdsrik dag. Egentlig en utrolig dårlig dag. Sinnsykt trøtt, slapp og sliten..  Tenkte å legge meg litt tidligere i kveld enn i går, men nå er klokken halv elleve allerede, og da sovner jeg sikkert ikke før tolv uansett. Har seriøst verdens værste døgnrytme, jeg er så og si i feriemodus året rindt. Det er jo .... digg ... Oppskrift til en god smoothie: 
- 3-5 dl Frosne skogsbær
- En halv banan
- Noen kuler is
- Eplejuice  

♥ God natt, sunshines! Mattips - Fritert Scampi

 • 03.01.2012, 20:48

GOD NYHET: Jeg klarte å fikse videoen!! Wii, den kommer imorgen.

Heihei! Dagens middag ble fritert scampi med ris og stekte grønnsaker, og siden det er så utrolig godt tenkte jeg og anbefale retten til dere. Faktisk ikke så vanskelig å lage heller! Eneste lille problemet er at så vidt jeg vet får man kun kjøpt noen av varene på f.eks Thai-butikker (i Verdal har vi Pook Thaimat ved Domus). 

Dette trenger man til ca. 15 scampi: 

- 15 scampi 
- 2 ss Tempura Flour  (ferdiglagd frityrrøre) 
- Brødsmuler (fås kjøpt)
- Frityrolje
- Vann
- Forskjellige valgfrie grønnsaker
- Ris
- Sursøt saus

Fritert Sampi: 

- Bland Tempura Flour med ca 2 dl vann, og rør til en litt tykk røre (omtrent som en pannekakerøre). 
- Bland så alle scampiene i røren. 
- Legg brødsmuler på et fat, og rull scampiene over brødsmulene så det fester seg et tynt lag rundt dem. 
- Nå er de klar for å friteres. For et perfekt resultat, varm olje i en frityrsteker og legg scampiene i oljen i ca. 2-4 minutter. Dersom du ikke har frityrsteker kan man gjøre det i kjele(litt usikker på hvordan man gjør det), men det er da som jeg har hørt mye vanskeligere å få oljen varm nok. Oljen skal være ca. 160-180 grader. 

Grønnsaker:- Kutt forskjellige typer grønnsaker, f.eks løk, paprika, squash, gulrot, brokkoli osv. 
- Stek alt sammen i olje i en stekepanne. 

Ris: 

- Og de fleste vet vell hvordan man koker ris? Boil in bag er en enkel utvei hvertfall!  Og så er man ferdig! Spis og nyt, gjerne med sursøt saus. Utrolig godt! Har dere smakt dette før? Hjemmelagd smoothie-is

 • 17.11.2011, 21:33

Heisann! Da har jeg endelig gjort klart et enkelt innlegg til dere om hvordan jeg lagde isen i DETTE innlegget. Veldig god, og samtidig sunt. Man kan lage denne isen på mange forskjellige måter, for det er ingen oppskrift som er riktig. Man kan lage oppskrifter i det uendelige, alt fra hva du  selv liker. 

Trinn 1: Kjøp inn masse frukt og bær, eventuelt is, yoghurt eller juice. Her er det du selv som bestemmer! 

Trinn 2: Bland deg en eller gjerne fler smoothies. Lager du for eksempel to smoothies kan du lage en is med foskjellig smak. Noen eksempler på oppskrifter kommer lenger ned. 


Trinn 3:
Fyll smoothien i en isform(?). her har jeg lagd to smoothier, med en smak nederst og en annen smak øverst. OBS: Dersom isen er veldig rennende, må du fryse den første smaken litt først, og deretter tømme over den andre smaken over etterpå, slik at smakene ikke blander seg. 

Og vips, så er du ferdig. Spis og nyt!

Tips på oppskrifter:
- ca. 5 dl. Bringebær
- 1/2 Banan  
- 3-4 spiseskjeer vanilje yoghurt
- Noen spiseskjeer vann for at det skal blande seg lettere.  


- 1 1/2 Kiwi
-  1/2 Banan
- Saft fra en halv appelsin  


- ca. 5 dl Bringebær
- 1/2 Banan
- Frø fra et granateple


- 1/2 ananas
- 1 Kiwi  

Andre ingredienser du kan bruke: Honngingmelon, druer, jordbær, blåbær, skogsbær, mango, pære, eple osv.

Smak deg frem til du får en smak du liker. Jeg anbefaler og lage oppskrifter uten yoghurt, for å få den mest friske smaken. Ønsker du en mer sorbet konsistens på isen, anbefaler jeg å bruke minst mulig saft (som juice, vann osv) så smoothien blir tykk. Husk at når man lager smoothies er det ingen grenser, bland dine egne oppskrifter, eller lag din favorittsmoothie! Garantert like god som is. Lykke til! Oppskrift på brownie-muffins

 • 18.07.2011, 22:04

I går fikk jeg sykt lyst på brownies, men beklageligvis hadde de ikke flere ferdigpakker på Bunnpris. Søndagsåpent butikken er utrolig dårlig her, bitteliten med dårlig utvalg. Dagens klage. Anyways, siden de ikke hadde det bestemte vi oss for å lage muffins istedet. Tusen takk til google som viste vei til brownie muffins, de var drit gode! Så jeg synes dere fortjener oppskriften, verd å prøve ut. 

Du trenger:
♥ 2 egg
♥ 3dl sukker
♥ 100g smeltet smør
♥ 2dl hvete mel 
♥ 1ts vaniljesukker
♥ 3-4 ss kako Slik går du fram: 
Sett ovnen på 200c. først, og så kan du begynne å røre sammen ingrediensene. Først blander du egg og sukker sammen til eggedosis. Deretter blander du inn resten av ingrediensene og rører godt. Tøm røren i vanlige muffinsformer, halvfulle.  Så setter du de midt i ovnen og lar de stå i 10-13 minutter. helst ikke for lenge, man vil jo at de skal være litt myke. Når de er ferdige kan man gjerne avkjøle de litt før man nyter de nydelig brownie-muffinsene.

Nam nam! Oreo milkshake

 • 05.04.2011, 22:38

Hei søte små! 
Fant denne herlige oppskriften i topp for noen uker siden, og ved å ha tenkt på den hver dag siden, måtte jeg lage den til slutt. Mine fantastiske milkshake og smoothie vaner tar over, men hvorfor ikke, det finnes jo ikke bedre enn det! 

Det du trenger er:


♦ En halv pakke med oreokjeks
♦ 2-4 kuler vaniljeis, avhengig av hvor tykk du ønsker at den skal være
♦ ca. 2 dl melk

Slik gjør du:
♦Først må du dele opp kjeksene i små biter.
♦Deretter blander du sammen melken, isen og kjeksen i en smoothie maskin eller lignende.Spis det gjerne med jordbær, utrolig godt! (Jeg vet, forferdelige bilder. Hadde bare iphonen til kamera.)

Har du smakt oreo milkshake før?  
-Albertine 

INSTAGRAM@albertiiine


Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©