hits
Svar på spørsmål

  • 26.02.2015, 01:59

Kunne du lage en video der hvor du viser hvordan man påfører eyeliner med "vinge" på? Jeg sliter sykt til å få til en slik vinge og har prøvd utallige ganger, uten å lykkes. Ha en fin mandag :)

- Det kan jeg kanskje gjøre! Midlertidig kan du ta en titt på dette bildet: Kan du lage en video der du viser hvordan du får så fine bilder osv? de er så utrolig fine

- Jeg kan lage enten en video eller et innlegg med noen enkle tips og triks om ikke så lenge! 

Hvordan er bloggen din så gjennomført? hva gjør du får å få den sånn, har du noen tips til nybegynnere som meg ?

- Regel nummer en: Kvalitet foran kvantitet! Dersom jeg ikke er fornøyd med bildene jeg har tatt eller teksten jeg har skrevet, dropper jeg heller å publisere innlegget. Jeg personlig liker at bloggen har en fin og ryddig helhet, så det er viktig at f.eks. alle bildene har noe den samme redigeringen og kvaliteten. Du må heller Ikke blogge fordi du "må", men fordi du vil. Hvis du blogger i et desperat forsøk om å få lesere på bloggen, vil det vises. Skriv om ting som du selv synes er interessant, du skal jo blogge fordi du synes det er gøy ♥

Ellers er det et stort pluss å ha et ryddig design, bruke bilder du selv tar, skrive litt i hvert innlegg og gjerne ha et tema på bloggen som du prioriterer litt ekstra. Det kan være f.eks. mat, mote, diy osv. Jeg har valgt å ha et eget konsept på bloggen, og synes det er mye morsommere å blogge nå! 

Bildene er virkelig ekstreemt fine og klare! Hvilket kamera og linse(r) bruker du? Og hvordan redigerer du dem så fine?

- Tusen takk! Jeg bruker Canon 600D, og objektivet jeg bruker er Canon EF 50mm F/1.8.

Jeg bare lurte på hvordan du får bildene dine så fint på instagram? Du har liksom et system, med at alle bildene er like. Og jeg syntes det bare var så utrolig kult og fint, så om du brukte noen app ellerno.. om du vile dele den med meg :P Haha, atter en gang maser jeg om noe annet. Elsker bloggen din og headern! 

- Tusen takk! Jeg bruker Afterlight og VSCO til å redigere bildene mine, og squaregram til å legge hvit ramme rundt. 

Hvor finner du inspirasjon?

- På blogger, instagram, magasin og weheartit. Jeg screenshooter nesten all inspirasjon jeg finner, og lagrer det i en egen mappe på macen. Greit å ha hvis jeg en dag er tom for inspirasjon og trenger noen idéer. 

Har du noen blogger du leser fast?

- Angelica Blick og Fanny Lyckman er mine to favoritter. Ellers følger jeg også Livingdoll, 365days, the beautydepartment +++ på bloglovin. Hva gjør du på fritiden utenom blogging?

- Jeg jobber og er med venner og familie, og når jeg har tid og penger reiser jeg til Trondheim på besøk til kjæresten. Jeg har ingen fast jobb, men jeg jobber litt gjennom bemanningsbyrået Manpower. Ellers jobber jeg med bloggdesign, mamma sin nettside og får litt oppdrag innen foto og grafisk design nå og da. 

Hvordan syns du det er å bo der du bor? (bor der selv)

- Jeg trives veldig godt, men skal ikke legge skjul på at jeg savner Trondheim til tider. Det er jo en veldig liten plass, så man har ikke så store muligheter til å finne på ting. Jeg savner window shopping, resturanter og caféer, inspirerende mennesker på gata, alle mulighetene som dukker opp, aktivitene og utestedene som man har i en større by. Heldigvis har jeg verdens beste familie, og mange av vennene mine bor på Verdal. I tillegg har jeg alltid noe å holde på med pga bloggen, som får tiden til å gå. 

Hva syns familien din om bloggen? Elsker bloggen din :)

- Jeg får veldig mye skryt rundt bloggen av familien min hele tiden, så jeg tror de er stolte av det jeg gjør og får til. De deler hvertfall stadig vekk på facebook, haha! Spørsmålsrunde

  • 18.02.2015, 18:26

Jeg får en del spørsmål på i kommentarfeltet mitt og på mail, så jeg tenkte det var på tide med en spørsmålsrunde. Jeg svarer neste onsdag ♥Svar på noen spørsmål

  • 04.02.2015, 15:45

Hei! Jeg ankom akkurat Trondheim, hvor jeg er for å besøke kjæresten min. Vi skal lage middag og ellers bare slappe av, før jeg kjører tilbake til Verdal igjen. SÅ kjipt med avstandsforhold. Må utnytte tiden 100% når vi først møtes, så nå utestenges resten av verden noen timer. Under har jeg forhåndsskrevet et innlegg til Wondering Wednesday, med spørsmål og svar fra de siste ukene. Vi sees! 

Hvilket kamera og objektiv bruker du? 

- Dette spørsmålet får jeg veldig ofte, så jeg har nå skrevet det rett over kommentarfeltet. Jeg har Canon 600D, og for tiden bruker kun et EF 50mm f/1.8 objektiv. Tidligere har jeg brukt EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS og Sigma 75-300mm f/4-5.6 DL Macro, men begge ble desverre ødelagt nå i høst. 

Hvem tar bildene av deg? 

- Jeg tar alle bildene selv, untatt antrekksbilder. Antrekksbildene er det mamma, pappa og søstrene mine som tar. 

Hvor redigerer du bildene dine? 

- Jeg redigerer bildene mine i Photoshop CC. Photoshop er veldig dyrt, men helvidgvis kan man også abbonere på Adobe.com. Jeg betaler ca. 100kr i måneden, og det er jo ikke så værst! Absolutt verd det for de som er glad i å redigere og eksprimentere med bilder. 

Hvordan får du bildene dine så skarpe? 

- Jeg bruker alltid smart sharpen i photoshop, i tillegg til å bruke sharpen tool på forskjellige områder jeg ønsker å gjøre enda skarpere. Kan lage en enkel tutorial etterhvert. 

Du har så pene øyne!! Lurer veldig på hvilken eyeliner du bruker? Den jeg har nå er megadårlig :( Så hadde vært greit å prøve ut noe annet :) 

- Tusen takk ♥ Jeg bruker faktisk h&m sin dipliner. Jeg synes den er lett å påføre, og den gir et fint og matt resultat. I tillegg er den jo veldig billig, koster ikke mer enn 30-50 kr? Eneste minuset er at den faller litt av i løpet av dagen, og det skal heller ikke mye til for at den blir dradd utover og mister farge. Burde kanskje vurdere å bytte snart. så spennende!! hvem var det musikkvideo for?? :D  (en musikkvideo jeg var statist i for en stund siden)

- Det var musikkvideo for to rappere i Trondheim. Den har kommet ut nå, og dere kan se den HER. Jeg ble desverre ikke med i noen av klippene, men søsteren min er derimot med en god del (hun med "what's up" lua og "RUN DMC" capsen). 

Hei :) den "benken" du har magasiner og dvder i, hvor er den fra?

- Den er fra IKEA. Det er noen år siden jeg kjøpte den, så jeg er usikker på om den fortsatt finnes. Dere kan se benken i en videoblogg av rommet mitt HER

Hvor har du kjøpt kjolen i headeren? 

- Den kjøpte jeg på Nelly i sommer en gang. Hvor jobber du? 

- Jeg har ingen fast jobb. Jeg jobber kun med bloggdesign, og jeg får noen oppdrag her og der innen grafisk design og foto. I tillegg jobber jeg litt gjennom bemanningsbyrået Manpower, men det er bare en gang i blant. 

Hvor finner jeg gratisdesignene dine? 

- Mine gratisdesign ligger ikke ute lenger, og vil heller ikke bli lagt ut igjen. Det vil derimot komme nye gratisdesign etterhvert, kommer allerede et denne måneden!

Lager du design for andre?

- Jeg lager både bloggdesign og header på bestilling, og blir utrolig glad for alle henvendelser jeg får. Jeg synes det er så gøy at jeg kan jobbe med noe jeg elsker å gjøre! Du kan kontakte meg på mail dersom du har spørsmål og/eller ønsker å bestille. 

Æææ, nå ble jeg superinspirert! :D Dette skal jeg definitivt gjøre neste gang jeg skal be noen over! Men et lite spørsmål! Hvor får du kjøpt blå konditorfarge? :-o Jeg finner det ikke noen sted!

- Åh, så gøy å høre! :) Jeg fant både blå, rød, gul og grønn farge på Meny. 


Svar på spørsmålsrunden

  • 27.06.2012, 20:25

Hvilke blogger leser du? Haha, aaalt for mange! Men favorittene er Livingdoll, Ulrikkelund, Ingridd, Annais, Fashiontoast, Linniiie, Imfancy og.. Mange fler. Alt for mange favoritter også.  

Hvor får du inspirasjon fra? Jeg får inspirasjon fra alle bloggene jeg leser, Weheartit, Lookbook, av folk på skolen og på gaten og fra forskjellige blad. 

Hva er ditt forhold til mat? Jeg er tidenes matvrak, liker det meste og spiser alltid alt for mye. Jeg spiser det jeg vil og føler for, godteri i ukedagene gjør meg ingenting. 

.Fav. mat? Favorittene må nok bli Sushi, entrecote og  kylling. 

Fav-antrekk? Har ingen spesiell favoritt, men liker disse tre veldig godt: 


Se fler otufits HER.

Hvilken linse og kamera bruker du? Og eventuelt redigeringsprogram? Jeg har Canon600D, og elsker det! Bruker bare objektivet som følger med(18-55 mm), og jeg redigerer alltid bildene mine i Photoshop CS3. 

Hvor redigerer du bildene dine? Kan du lage et blogginnlegg/videoblogg om hvordan du gjør det? Jeg gjør de vanligvis litt lysere, legger på kontraster, litt farger og gjør bildet skarpere, varierer egentlig fra bilde til bilde. Kan kaanskje lage innlegg eller videoblogg om det senere. Her er noen gamle før og etter bilder: 


Hvilken kattunge synes du er søtest? Åh, går ikke an å velge, alle er supersøte. 

Hvor gammel var du når du fikk deg blogg? Hm, jeg var vell 14 år hvis jeg ikke tar feil. 

Finest med brune eller blå øyne? (både jente og gutt) Synes begge deler er utrolig fint, men liker spesielt brune øyne på gutter. 

Er håret ditt naturlig og "ekte" uten extensions if you know what I mean? :) I såfall har du nyyyydelig hår!!! Tusen takk! Ja, håret mitt er helt naturlig og ekte. 

Liker du ditt naturlege hår? Ja, jeg liker det som det er, men kan bli litt lei av det til tider.

Kor lenge har du spart håret ditt? Jeg har på en måte aldri spar, det har alltid vært sånn. Veit du om en shampoo, balsam, kur, spray som gjer håret fyldigare, og gjer at det ikkje stikke ut i alle kanter? :- ) Jeg er utrolig dårlig på den fronten, bruker ingen spesielle hårprodukter selv. Så nei, det vet jeg desverre ikke. 

Har du brunt/lyst eller litt mer rødelig hår? Mørk blondt. 

Har du jobb, i såfall hva jobber du med? Nei, det har jeg ikke... 

De bildene med hvit bakrun, er det den hvite veggen på rommet ditt eller et slags fotolerret? Det er den hvite veggen på rommet mitt. 

Hvis du har gode råd eller tips om hvordan man tar fine bilder, kan du fortelle litt om det (lage ett innlegg kanskje)? Jeg kan egentlig ikke så mye selv, det er en av grunnene til at jeg holder på med 365 days prosjektet nå - for å bli flinkere. Men noen tips er å prøve å la være å bruke blits, ta bilder med M(manuell) så du kan endre iso, lys osv. selv, og ta bilder i naturlig lys/utelys. Prøv å ha så lav iso som mulig, så du slipper kornete bilder. Dette gir vanligvis et bra resultat! 

Hvordan har du det nå? :) Tusen takk som spør! Jeg har det faktisk ganske bra. Minst dobbelt så bra som jeg hadde det for akkurat et år siden, og den følelsen er GOD, dere. 

Hvilke krav må en blogg ha for at du blir en fast leser? Førsteinntrykk er viktig! Ryddig og lyst design og en enkel header av god kvalitet (gjerne med bilder av eieren av bloggen) spiller en stor rolle. Ellers er det viktig at bloggeren legger ut bra bilder som han/hun selv har tatt, skriver bra med lite skrivefeil, og blogger variert. Jeg faller for hverdagsblogger med preg av noe jeg selv er interresert i, fotoblogger og moteblogger. 

Hva ser du mest frem til nå? Åh, akkurat nå er det så mye, egentlig alt jeg skal i sommer. Reise til Oslo med Janne, treffe verdens beste søskenbarn, dra til Oslo med Pernille og Frida og reise til Italia. Denne sommeren blir så braaa. 

Noen framtidsplaner?  Hm, jeg har faktisk ingen spesielle fremtidsplaner - men jeg har lyst til å flytte og bosette meg i en storby når jeg blir voksen. 

Hva er din største drøm? Akkurat nå: Flytte til en storby og jobbe som klesdesigner. Det hadde vært drømmen. 

Hva ønsker du å jobbe som? Jeg aner ikke. Hadde jo som sagt likt å være klesdesigner, men det er et hardt yrke og det skal en del til for å kunne leve av det. Så jeg har faktisk ingen aning.

Hva synes du er vakkert? Natur og rosa solnedganger, og dans - åh, noen danser er så fin at jeg nesten begynner å gråte. Bare se på denne: 


Alt er så perfekt! 

Hva er din største lidenskap og hvorfor? Herregud, det vet jeg faktisk ikke. Jeg har mange interesser og vet rett og slett ikke hva min lidenskap er - det vil nok vise seg etterhvert. 

Hva gjør du når du føler deg lykkligst? Reiser langt langt bort, tilbringer tid med gode venninner, fullfører noe jeg har holdt på med lenge, tegner, danser og shopper masse fint.

Hva er din favorittfilm? Oh, den er vanskelig - jeg som nesten aldri ser på film. Men jeg så nettopp en film som var sykt bra, A Walk To Remember. Jeg gråt som bare det. 

Hvordan trives du på Inderøy? Først og fremst, jeg trives myye bedre enn jeg gjorde hele høsten og vinteren. Jeg har gode venninner, jeg danser nesten hver dag og vi har bra kantine (hahah) - så jeg overlever. Det er mye som kunne hvert bedre, og hadde det vært dans på Verdal så er det ingen tvil om hvor jeg hadde valgt å gå på skole - men to år til skal nok gå greit, jeg må bare bli litt mer vant til det.

Har du fått mange venner? Jeg har jo blitt kjent med en del folk, men det er Pernille og Frida jeg har blitt best kjent med og fått et skikkelig venneforhold til. Jeg er så glad jeg har blitt kjent med dem, hverdagen hadde ikke vært den samme uten disse jentene. 

Hvordan er folk der og de i danseklassen din? Det er jo ikke å legge skjul på at folk på Inderøy vgs har veldig sterke personligheter og at det er utrolig sært der, Inderøy er jo kjent for det. Men at elevene er kjempehyggelige er det likevell ingen tvil om - og alle blir godtatt som de er, DET er viktig :- ) 

Hvem er flinkest til å danse i danseklassen din? (Kan være forskjellige til forskjellig stiler) Definitivt Frida og Pernille. Det er ikke noe jeg sier fordi de er venninnene mine, men begge to er kjempeflinke og jobber alltid hardt i timene. 

Bruker du mye sminke? Nei, ikke mer enn normalt. Bruker vanligvis bare eyeliner, mascara og øyenbrynsfarge, men noen ganger går jeg for foundation og pudder. 

Hva er det beste med å blogge? At jeg kan dele ting jeg liker å gjøre, at familie og venner kan følge med og selvfølgelig alle de fine tilbakemeldingene jeg får av leserne ♥ Dere er best. 

Har du farget håret ditt før? En gang, nå i vinter. Men det var glansvask, så nå har jeg min naturlige hårfarge igjen. 

 

Håper dere ble fornøyd med svarene! Om det er mer dere lurer på, still spørsmål i kommentarfeltet så svarer jeg der. Nå skal jeg og Hulda ut og spise sushi, alt for lenge siden sist. Ha en super kveld folkens :- ) Q&A - Danselinja

  • 28.03.2012, 21:41

Fikk en kommentar med noen spørsmål fra anonym angående danselinja, siden hun/han skal gå der neste år. Tenkte jeg like gjerne kan svare alle spørsmålene i et eget innlegg i tilfelle det er fler som lurer på det samme, og så får dere høre litt om hvordan det er å gå på Inderøya.

Hvordan er det å gå der? Hvordan er dagene? 
- Jeg trives kjempegodt med å ha dans på skolen! Men jeg må ærlig innrømme at hadde det ikke vært for dansen, hadde jeg sikkert skiftet til Verdal med en gang. Elevene på Inderøya har veldig sterke personligheter, og miljøet er veldig annerledes fra hvor jeg gikk på skole før, som gjør at jeg ikke føler jeg helt passer inn. Jeg tror jeg hadde for store forhåpninger til skolen og dette skoleåret, og ble litt skuffet da jeg merket at ting ikke var helt som jeg hadde sett for meg. Men ellers er det jo en fin skole med få elever, bra kantine, flinke lærere og kjempebra dansetimer! 

Vi har en time klassisk ballett (90 minutter) annenhver mandag, en time bevegelse (trening eller moderne dans) hver tirsdag, en time jazz hver onsdag og en time klassisk ballett hver torsdag. Dagene varer fra kvart over åtte til halv fire, untatt mandager og fredager, når vi begynner kvart over ni på mandager og avslutter kvart på to hver fredag. Noe som er et minus med å gå på Inderøya er at det er lang busstur, som gjør at jeg vanligvis ikke kommer meg hjem før  rundt halv fem -tiden. Utrolig lange dager.. 

Hva danser dere? I tillegg til ballett, jazz og moderne. Hvordan er nivået på klassen? 
- Vi har jazz og klassisk ballett første året, i tillegg til litt moderne når vi har bevegelse. Nivået i klassen er variert, vil ikke si det er så veldig høyt, men heller ikke lavt :- ) 

Hvordan er lærerne? Strenge? Bryr de seg mer eller mindre enn lærerne på ungdomsskolen (På ungd.skolen brydde lærerne seg om aaaaalt som skjedde)
- Jeg synes ikke lærerne er så veldig strenge, vi har mer ansvar for egen læring på videregående. Noen lærere er kanskje mer nøye med at PC-skjermene ikke skal være oppe under undervisninga, eller at vi ikke skal spise under timene, men det synes jeg er helt greit.  Det værste er vell når noen lærere ikke gir oss lov til å notere på PC'en, men de er det heldigvis ikke mange av. Det er heller ikke som på ungdomsskolen at det lærerne er vakter ute i friminuttene, vi gjør mest som vi vil - og tyggis, drikke og mat går som oftest greit å ha i timene. 

Hvordan liker du deg der?
- Som sagt er jo miljøet på akkurat denne skolen veldig annerledes enn jeg tidligere har vært vant til, og på grunn av for høye forventinger som endte med skuffelse mistrivdes jeg veldig mye på starten av dette skoleåret. Jeg savnet å gå med alle venninnene mine som går på Verdal, og jeg ble utrolig lei av å ta buss så lenge hver dag. Men jeg har blitt litt mer vant til det, og trives helt greit der nå. Beklageligvis trives jeg ikke nok til å være helt sikker på om jeg vil gå der et år til. Selv om jeg elsker å danse, vurderer jeg derfor likevell å gå på Verdal på studiespesialiserende neste år. Jeg får følge magefølelsen når den tiden kommer. 

Hva har du danset før? :) 
- Jeg har kun danset jazz-dans på kulturskolen, hvor jeg gikk fra jeg var 10-11 år helt frem til i høst. Sluttet nå før jul, siden det ikke var nok personer i danseklassen (var faktisk bare meg igjen...). 

Håper du som spurte fikk bra nok svar på spørsmålene dine. Om det er noe mer dere lurer på så er det bare å spørre i kommentarfeltet, så skal jeg svare der!  Sees ♥"Hvordan har du blitt så flink til å tegne?"

  • 26.01.2012, 20:45

Jeg har fått dette spørsmålet ganske mange ganger, så jeg tenkte jeg bare kunne skrive et lite innlegg istedet for å måtte svare til hver og en som skulle lure. Først vil jeg bare si tusen takk, og takk til alle de andre fine kommentarene på tegningene mine. Jeg blir så sinnsykt glad! 

Jeg har alltid likt å tegne, helt siden jeg var liten. Jeg tegnet kjempemye, og jeg husker jeg var fullstendig bestemt på at jeg skulle bli kunstner. Haha, kunstner er ikke noe jeg vil satse på nå, men det betyr ikke at tegning alltid vil være en hobby. Jeg har utviklet tegneegenskapene mine mye siden 7. klasse. Jeg har for eksempel tegnet i nesten alle skolebøkene mine (skrivebøkene selvfølgelig), og jeg har tegnet mye hjemme. Jeg har lest tegneblogger, sett i tegnebøker og fått inspirasjon av mine egne foreldre som begge er flinke til å både tegne å male. Men ellers vil jeg si jeg er veldig selvlært, ingen har direkte lært meg hvordan jeg skal tegne. Helt raskt og enkelt: Jeg er selvlært, jeg har alltid likt å tegne og jeg har tegnet mye for å utvikle meg. Håper det var et godt nok svar :- )  Svar; bareMinerals

  • 30.12.2011, 23:08

Fikk noen få spørsmål angående mineralsminken fra bareMinerals som jeg skrev et innlegg om HER. Tenkte å svare i eget innlegg, i tilfelle fler lurer på det samme :- ) Håper dere får svar på det dere lurte/lurer på!


Hvor mange gram er pudderboksene? Jeg vurderer å kjøpe fra en nettside, ettersom jeg har funnet det ganske billig. Men de var bare 2 gram, og det er vel litt lite? Eller? :) 
-  Det høres kanskje lite ut, men det er absolutt nok, siden man ikke trenger så mye av sminken for at det skal bli et bra resultat :- ) Så 2 gram i startpakken er helt riktig. 

Kan du legge ut link hvor du kjøpte det? 
- Klart jeg kan, jeg fant sminken på blivakker.no HER. Jeg anbefaler kanskje ikke å bestille fra den nettsiden, siden mamma ble lurt til å kjøpe to pakker. Først sa de det gikk noe galt med bestillingen, og etter andre bestilling var det plutselig bestilt to. Kan selvfølgelig hende at dette var et engangstilfelle,  jeg bare håper vi får pengene tilbake. 

Hva betalte du for alt tilsammen? 
- Jeg betalte kr 749,-, men jeg er sikker på at man kan finne billigere. Jeg bare gjorde en dårlig research før jeg bestemte meg for å bestille.

Ønsker meg id. sminke utrolig mye!! Hvilken farge har du? 
- Jeg blir utrolig blek på vinteren, så jeg har Light. 
 

INSTAGRAM@albertiiine


Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©