hits
Zeitgard - Ren hud på 60 sekunder

 • 01.09.2015, 21:22

//reklame 

Jeg har alltid vært veldig skeptisk til ny sminke, helseprodukter, medesiner etc. Du kan prøve å overbevise meg, skryte alle slags produkter opp til skyene. Jeg tror det ikke før jeg ser det. De siste månedene har jeg prøvd LR health & beauty sin rensemaskin Zeitgard, samt sett og prøvd litt av sminken. Og gjett hva - jeg er overbevist! 

 

KORT FAKTA

Zeitgard er et renseapparat som skal fjerne kviser og andre urenheter i huden. Den gjør en dyp, skånsom rens som gir glød og glattere overflate. Maskinen passer for alle hudtyper og aldre, da den har egen børste og renseprodukt både for normal og sensitiv hud. Jeg har alltid hatt veldig tørr og sensitiv hud, så jeg bruker sistnevnte. Zeitgard gir opptil ti ganger mer effektiv rens enn manuell rensing, uten å påføre huden ekstra belastning. I tillegg er hvert børstehår utviklet med Microsilver, som gjør at børsten er antibakteriell og dermed renser seg selv opp til i hele tre måneder. Hvor genialt er ikke det? 

Jeg har brukt Zeitgard i omtrent to måneder nå, og har merket stor forskjell! Jeg har aldri slitt noe spesielt mye med uren hud, men i perioder hvor jeg drikker lite med vann, spiser usunn mat eller drikker alkohol ender jeg ofte opp med kviser i panneområdet. Nå, i motsetning til før, så får jeg så og si aldri kviser lenger. I tillegg har jeg merket at huden har fått en veldig fin og glatt overflate. Den føles ren, og jeg sliter ikke i det hele tatt med tørr hud lenger! Nå kan jeg endelig påføre foundation og solpudder uten at sminken fester seg på de tørre områdene. Rensing av huden er nemlig det viktigste av all hudpleie, blant annet fordi det er nødvendig for at videre hudpleie skal gi optimal effekt. 

Les mer om Zeitgard HER.

 

SLIK BRUKES DEN

Zeitgarden består av tre deler: en maskin, en børste og en rensekrem. Børsten fuktiggjøres med litt lunket vann og plasseres på maskinen. Deretter tar man på to trykk med rensekrem på børsten. Hold inn knappen på maskinen til den starter, og beveg børsten over huden med sirkelbevegelser (HUSK at ansiktet også må være vått). Behandlingen varer kun i ett minutt, hvor maskinene allerede er innstilt og oppdelt i tre. Etter 20 sekunder vil den altså stoppe opp i noen sekunder, før den automatisk begynner igjen. Dette er fordi den skal brukes tre forskjellige områder i ansiktet - høyre side, venstre side og panne. På denne måten har du full kontroll på når du har brukt nok tid på hvert område. Maskinen har også tre forskjellige hastigheter, hvor den laveste hasitgehten er anbefalt de første månedene. 

Rensemaskinen anbefales å brukes hver kveld før du legger deg. Og forresten! Den kan også brukes på hele kroppen, hvor blant annet hals og brystparti er anbefalt. Og ikke nok med at Zeitgarden renser og gir huden en flott overflate - rensekremen fjerner også sminke. Det lønner seg selvfølgelig å fjerne sminken først, men dersom jeg er tom for sminkeservietter eller rett og slett ikke orker en dag, så bruker jeg den like gjerne som sminkefjerner. Fungerer minst like bra, om ikke bedre! 


TA VARE PÅ HUDEN

Selvfølgelig er det et stort pluss å kunne bruke en rensemaskin for strålende hud, men jeg vil også påpeke at det er viktig å ta vare på huden generelt. Drikk godt med vann, få i deg omega-3 og annet kosttilskudd, fjern alltid sminken før du legger deg og gå gjerne uten sminke i blant for å la huden puste :) 

 

KJØP AV ZEITGARD

For kjøp av LR sine produkter må du bestille gjennom en som har kundenummer. Dersom du ikke kjenner en med kundenummer kan du ta kontakt med meg på mail, så kan jeg hjelpe deg videre! Albertine_vestvik95@hotmail.com Fem enkle fototips

 • 14.07.2015, 14:00

Jeg får veldig ofte spørsmål om bildene mine, både i kommentarfeltet og på mail. Tenkte derfor jeg skulle dele noen enkle tips med dere, som jeg alltid har i bakhodet når jeg selv tar bilder.

1. Lukker, blender og ISO. Lær deg dette, og du er på god vei! Selv har jeg alt for lite peiling rundt dette. Jeg bruker som regel å ta bilder med så stor blenderåpning som mulig (for å få uskarp bakgrunn), og jeg prøver alltid å unngå en ISO på over 800 (for å unngå kornete bilder). - Lukkertid: bestemmer hvor lang tid bildebrikken skal eksponere for lys. 
- Blender: Regulerer åpningen og dermed lysmengde som slippes inn, samt dybdeskarphet.
- ISO: Regulerer følsomheten til bildesensoren. Stilles gjerne inn en gang for hele fotoseangsen (f.eks. 200 hvis det er dagslys, eller 800 hvis det er mørkt).

Dere kan lære mer om det HER

2. Lys. Det er viktig å ha godt lys når man skal ta bilder, gjerne naturlig lys. Jeg tar altid bilder ute eller rett ved et stort vindu. Jeg anbefaler også å ta bildene i skygge (ikke sol) for å unngå for mye kontraster i bildet. Veldig mange sier at man ikke skal ta bilder i motsol, men jeg er uenig. Dersom jeg tar bilder i sola sørger jeg alltid for at sola er bak meg, men jeg prøver å unngå at sola er rett bak og vises i bildet.3. Unngå blits, hvertfall hvis du er nybegynner. Avhenger selvfølgelig hvilke bilder du skal ta, men blitsen som sitter på kameraet er hvertfall ikke å anbefale. Skal du ta bilder med blits bør gå til innkjøp av skikkelig utstyr. Jeg synes man får de fineste bildene hvis man kun bruker det naturlige lyset, men det er hver sin smak. 

4. Bakgrunn. En god idé er å ta bilder med en enkel og uforstyrrende bakgrunn, noe som ikke tar oppmerksomheten fra det som er i fokus. Hvis det er mye ting rundt kan et tips være å bruke stor blenderåpning (lavt tall), slik at man får en blurry bakgrunn. 


Ganske stor forskjell, ikke sant? 

5. Vær kreativ. Skill deg ut, tenk annerledes! Prøv deg frem og gjør noe annet enn det du ser på alle andre blogger, instagram og andre inspirasjonssider hver dag. Her har jeg selv mye å lære. 

Nå sier jeg selvfølgelig ikke at disse tipsene alltid er det rette å gjøre, for det finnes ingenting som er rett eller galt. Dette er bare noen enkle anbefalinger til deg som er nybegynner. Masse lykke til med fotograferingen! Pakkeliste og tips til festival!

 • 26.06.2015, 19:41

Noen av dere som skal på festival og som sliter med pakkinga? Jeg reiser som tidligere sagt på Roskildefestivalen i morgen, så jeg tenkte jeg skulle skrive ned en liten pakkeliste pluss noen små tips til dere. Håper dette innlegget er til hjelp ♥

PAKKELISTE: 

- Telt, sovepose, liggunderlag/oppblåstbar madrass, pute og pledd (jeg har med dyne da jeg ikke klaarer å sove i sovepose, luksusproblem...). 

- Sittunderlag og/eller en stol. 

- Gaffateip.

- Plastikkposer. Greit å ha til søppel, i skoene når det regner eller for å pakke inn klærne i bagasjen for å unngå våte klær. 

- Bestikk, papptallerken, plastkopper og drikkeflaske. 

- Frysebag er ikke en dum idé. 

- Undertøy og sokker, gjerne en god del mer enn antall dager. 

- Toalettsaker - tannkost, tannkrem, sminkeservietter, våtservietter, intimservietter, barberhøvvel, dusjsåpe, shampoo og balsam, hårstrikk, spenner, hårbørste, handkrem, bodylotion, antibac og sminke hvis du ønsker det. 

- P-piller, kondomer og tamponger. 

- Pinsett, plaster, smertestillende, nesespray og tørkepapir kan være greit å ha tilgjengelig.

- Myggspray.

- Solkrem. 

- Superundertøy, skjerf/buff og ullsokker til kalde netter. 

- Lommelykt. 

- Kamera, mobiltelefon, høytaler (f.eks. music angel) og selfiestang haha + ladere til alt. Ta gjerne med en powerbank hvis du har det, så kan du lade i teltet. 

- Flere par sko - støvler, converse/tøysko, sandaler. 

- Klær til alt slags vær og settinger - bukse, shorts, joggebukse, topper, gensere, cardigans, regnjakke ++) 

- Solbriller

- Håndveske 

- Bikini og håndkle

- Kortstokk

- Ørepropper hvis du ikke får sove med bråk rundt deg. Det er viktig med nok søvn! 

- ID, penger og billetter 
TIPS: 

- Sjekk værmeldingen før du pakker, slik at du ikke tar med unødvendig mye klær. Planlegg gjerne antrekk for hver dag. 

- Kom tidlig, så er du sikret en bra campingplass. Ikke camp der bakken går litt ned, da kan det bli oversmømmelse i teltet dersom det regner. 

- Kjøp inn mat og drikke før du drar inn på festivalområdet, så har du alltid noe liggende. Tubepålegg og brødskive/polarbrød funker bra. 

- Ikke ta med ting du er redd for og andre verdifulle saker. Kjøp i tilfelle en lås til bagasjen din. 

- Trust nobody. Ikke vær redd for å bli kjent med nye folk, men vær alltid litt skeptisk. 

- Ikke drikk for mye alkohol slik at du går glipp av halve festivalen... Du vil jo huske konsertene! 

- Ikke drikk av ukjente folk sin drikke, du vet aldri hva du får. 

- Avtal møteplass med vennene dine i tilfelle dere mister hverandre. 

- Ta med eller kjøp en bøtte som du kan fylle opp med vann, slik at dere kan holde drikken kald. 

- Anbefaler å pakke i en stor sekk eller bag (ikke trillekoffert) slik at det er enkelt å få med seg bagasjen rundt omkring. Selv skal jeg pakke i koffert, men det er kun fordi jeg ikke har stor nok sekk.. Gruer meg til å dra rundt med den i gress og gjørme. 

- Lagre og slett bilder på telefonen før avreise. Hvor kjipt er det ikke hvis telefonen blir full og du ikke kan ta bilder?

Sist men ikke minst - ta med uendelig med godt humør! Lykke til med pakkinga, og kos deg på festival ♥DIY: klesstativ

 • 25.02.2015, 15:39

Hei dere! Beklager for at jeg ikke publiserte tip tuesday i går, men jeg var på besøk hos kjæresten min. Vi har ikke sett hverandre på to uker, og nå skal vi ikke se hverandre på alt for lang tid. Derfor klarte jeg ikke å prioritere bloggen, håper ingen der ute ventet på innlegget. Jeg svarer forresten på spørsmålsrunden senere i dag, så hvis dere sitter med spørsmål så klikk HER

Denne gangens tip tuesday er hjemmelaget klesstativ. Dere har kanskje sett disse hvor man henger klærne på ei grein? Det har jeg lagd på rommet mitt, og det er så fint! Det ser litt tomt ut enda, så jeg tror jeg skal henge litt smykker på greina og kanskje stable noen magasiner ved siden av skoene. Det er jo et fint alternativ til et lite bord.  

DU TRENGER: 

- Grein. Jeg fant min på stranden her hvor jeg bor, men det finnes sikkert i butikk et sted også. 
- Sag (hvis nødvendig) 
- Fiskesnor, vanlig hvit snor eller kjetting 
- Saks
- To kroker 
- Hammer og en spiker  

Er greina for lang? Det var hvertfall min,  så jeg måtte sage slik at den passet inn i rommet. Mål veggen og greina, og sag av så mye som nødvendig.  Bruk hammer og spiker til å ordne to små hull der hvor krokene skal henge. Husk at spikeren må være tynnere enn kroken! Skru inn krokene på hver sin plass. Klipp to snorer med lik lengde, og knyt de godt fast i krokene. Knyt deretter snora på hver sin ende av greina. Jeg brukte fiskesnor, og den holder utrolig nok både greina og klærne. Jeg tror også det kan være veldig kult med kjetting! Hva synes dere? ♥To kjoler = sju kjoler

 • 17.02.2015, 14:44Bilderedigering: Two in one

 • 11.02.2015, 15:36

Et forsinket TipTuesday-innlegg, siden jeg på kort varsel måtte jobbe i går.

Jeg får stadig spørsmål om hvordan jeg redigerer bildene mine, så jeg tenkte at det var på tide med et redigeringstips på bloggen. Det er jo så alt for lenge siden siste! Forrige uke fikk jeg spørsmål om hvordan jeg har satt sammen de to bildene i headeren min, så i dag skal jeg vise dere det. Det er faktisk ganske så enkelt, du trenger ikke mye erfaring med photoshop for å få det til. Jeg kommer uansett til å forklare ganske grundig, slik at det blir lettere for dere som er nybegynnere. Lykke til! ♥

STEG FOR STEG: 

1. Velg to bilder du vil bruke, og åpne begge to i photoshop. Det er en fordel at bildene er ganske like i farger og lys, slik dere ser i de to bildene under. 

2. Åpne en ny fil ved å trykke fil og deretter ny i valgpanelet helt øverst (denne filen skal brukes som bakgrunn). Størrelsen på den nye filen er opp til deg, jeg lagde den like bred som bildene mine var (3456px). Høyden kan også være like høy som bildene du skal bruke. Bå bakgrunnsinnhold velger du den fargen som passer til bildet ditt. I dette tilfellet måtte jeg brukte hvit. LES: Du ikke lage en ny fil, du kan hoppe over steg 2, steg 3 og steg 4 hvis du ønsker det. 

3. Kopier det ene bildet du skal bruke - det bildet som skal ligge i bunnen. Du kopierer ved å først markere hele bildet med markeringsverktøy, for deretter å velge rediger > kopier i valgpanelet. Gå inn på den nye filen vi lagde istad, og lim inn bildet ved å trykke rediger > lim inn. Hvis du tar en titt på bildet under, vil du se i den nederste røde boksen at vi har to lag - bakgrunnen og bildet. 4. Flytt litt rundt på bildet ved bruk av flytteverktøy, slik at du får plassert bildet der du ønsket. Velg viskelær i verktøypanelet til høyre, og visk hvis nødvendig. Velg innstillinger for viskelæret slik som vist i den øverste røde boksen. Hardhet bør være på 0%, og tetthet 100%. Størrelsen velger du selv, jeg liker at den er litt stor. Sørg for at du har valgt det øverste laget før du begynner å viske. Slik dere ser så visket jeg kanten til venstre på bildet, slik at kanten ikke ble så skarp. 

5. Kopier det andre bildet du skal bruke, og lim det inn sammen med det første bildet. Dette bildet vil nå ligge over det første bildet, noe som er helt riktig. Flytt bildet dit du ønsker det. Bruk deretter viskelæret på samme måte som istad, og visk vekk skarpe kanter. Jeg la det øverste bildet litt til venstre, og måtte derfor viske kanten på høyre side av bildet.

6. Nå er vi snart i mål! Siste steg er å gjøre det øverste bildet gjennomsiktig. Velg det øverste bildet (i bildet under ser dere at jeg har markert "lag 2", som er det øverste og siste bildet/laget i dette tilfellet). Trykk på ugjennomsiktighet, og dra ned prosenten til et sted under 50%. Du velger den prosenten som passer best til akkurat ditt bilde. Jeg brukte 44%, som dere ser i demonstrasjonsbildet under. Og vi er ferdig! Til slutt kan du redigere blidet slik du ønsker. Jeg gjorde bildet i dette eksemplet svart-hvitt. 

Det er veldig, veldig vanskelig å forklare bilderedigering kun med bilder og tekst. Jeg håper dette var forståelig! Kom gjerne med tilbakemeldinger på hva dere synes, og har dere spørsmål så rop ut. Jeg svarer i kommentarfeltet, eventuelt på wondering wednesday neste uke. Rainbow ice cubes

 • 03.02.2015, 15:22

Jeg fikk en god idé her om dagen, nemlig regnbue-isbiter! Tenk dere fine, fargerike isbiter på sommeren, i et stort glass med kaldt vann eller en drink. Lagd med konditorfarge. Høres fint ut, ikke sant? Det ble det også, helt til jeg innså at vannet/drinken etterhvert kommer til å bli stygg av alle fargene, og at det kommer til å smake litt ekkelt av konditorfargen (ikke at det smaker så veldig mye, men nok til å legge merke til i vann). Dette tenkte jeg ikke på før jeg var halvveis ferdig, så da gjennomførte jeg like gjene prosjektet. De ble veldig fine, da! Et tips til dere som skal prøve er å bruke saft eller utvannet juice istedet. Blir helt sikkert like bra, og det kommer til å smake mye bedre! 


DU TRENGER: 

- Isbitform eller glass. Veldig fint å servere en drink i et glass med ferdig isbit på bunnen! 
- Vann
- Konditorfarger
- Liten skål og skje

SLIK GJØR DU:

-  Bland vann med ønsket konditorfarge. Bruk en teskje til å fordele fargen i hver form, ca 2 teskjeer på hver. Vil du lage isbitene i glass, heller du bare over ønsket mengde. Helst ikke så alt for mye, det skal jo være plass til drinken helt til slutt. Haha, hvis dere ser på mitt glass under, så ser dere at isbiten rommer halve glasset. Det burde minst være halvparten så mye. 

- Etter du har fylt formen med den ene fargen, legger du den i fryseren og venter 1-2 timer til fargen er helt fryst. Dette er altså veldig tidskrevende, så det lønner seg å lage mange når man først er i gang. 

- Når fargen er fryst, tar du ut formen av fryseren og fyller på med neste farge. Dette må gjøres fort, hvis ikke risikerer du at den første fargen tiner og blander seg med neste. Ha fargen i formen, og legg den i fryseren med en gang. Slik fortsetter du til du har brukt alle fargene du ønsker.

Du kan erstatte konditorfarge med f.eks. ananasjuice, appelsinjuice, tranebærjuice, druejuice, fun-saft i forskjellige farger, brus osv. 

Se så fint da!! Jeg skal helt klart lage noe lignende til en velkomstdrink i sommer. Da kan et alternativ være å bruke f.eks. bare tre farger, som du lager med de juicene som kommer til å passe best til drinken. Ellers kan du lage drinken og fryse den til isbiter, blandet med litt konditorfarge. Man kan forresten lage flere mønster, du kan f.eks. legge glasset på skrå i fryseren. Det kan bli fint!

Hva synes dere? ♥Mine 10 beste shoppingtips

 • 23.10.2014, 14:47


Must haves i sminkepungen

 • 07.09.2014, 14:03

Jeg sminker meg ikke hver eneste dag, men når jeg først gjør det er det enkelte ting jeg ikke klarer meg uten. Jeg er avhengig av hudkrem, og gode produkter er nødvendig for et fint resultat. Under har jeg ramset opp seks av mine must haves. 1. Hudkrem - La Roche-Posay, Toleriane Riche.  Huden min er veldig tørr og følsom, så denne er jeg avhengig av. Jeg påfører alltid et tynt lag før jeg sminker meg, slik at foundationen ikke fester seg på de tørre områdene. I tillegg bruker jeg den hver morgen og kveld i perioder der huden er ekstra tørr. Hudkremen er kjøpt på apoteket og er den mest effektive hudkremen jeg har prøvd. Kjøpte den første gang i 2011, og siden har jeg ikke kjøpt annen hudkrem. My all time favourite!  Les mer om produktet HER

2. Foundation, BareMinerals. Jeg er veldig blek og har litt ujevne toner i huden, så jeg bruker aldri annen sminke uten foundation (med unntak på sommeren). Som sagt er huden min veldig følsom, så her er det viktig med en god foundation som passer huden min. Pudderfoundation legger seg finest på meg, og gir et fint og jevnt resultat. 

3. Sminkekost, BareMinerals. Før kjøpte jeg bare sminkekoster på H&M, og mente at disse var kjempebra. Det var før jeg kjøpte en kost med kvalitet, og innså at jeg i flere år hadde tatt drøyt feil. Resultatet blir hundre ganger bedre med en god kost. Bra sminkekoster er altså ett must have i sminkepungen. Jeg bruker sminkekoster fra BareMinerals, og er veldig fornøyd med disse. 

4. Eyebrown pencil, H&M. Selv dager jeg ikke sminker meg hender det at jeg markerer brynene. Det gjør så mye med ansiktet! Jeg bruker øyenbrynsnlyant fra H&M, og den er faktisk veldig bra. Lett å påføre, og gir et fint resultat.

5. Dipliner, Bead Head. Aldri mascara uten eyeliner, det ser bare ikke bra ut på mine øyne. Eyeliner gir større øyne og et mer åpent blikk, og når man først har begynt å bruke det er det vanskelig å venne seg av. Slik var det hvertfall hos meg, idag husker jeg ikke sist jeg brukte mascara uten eyeliner. 

6. Vippetang, H&M. Denne er jeg totalt avhengig av, har jeg ikke en vippetang tilgjengelig dropper jeg også mascaraen. Vippene mine er nesten ikke buet, de stikker så og si rett ut. Vippetang er altså et kjempeviktig verktøy i sminkepungen min. 

 

Hva er deres must haves i sminkepungen? ♥7 sunne og gode frokosttips

 • 24.10.2012, 14:46

- Havregrøt med bær og/eller frukt 


- Havregrøt med hjemmelagd syltetøy (og cottagecheese) 

- frokostblanding med bær
 

- smoothie med havregryn 

- brødskive/knekkebrød med pålegg, toppet med grønnsaker, salt og pepper 


- fruktsalat med naturell yoghurt 
 

- cottagecheese med frukt og bær  

As you can see, er jeg veldig glad i frukt og bær, jeg synes det gjør hele måltidet fem ganger bedre! I tillegg er det jo sunt, og man har fort fått i seg to av fem om dagen gjennom frokosten. 

Har dere noen gode frokosttips å dele? ♥How to: "1/4" bilderedigering

 • 22.10.2012, 13:40

Da tenkte jeg at jeg skulle vise dere hvordan jeg redigerte bildet i DETTE innlegget, siden jeg fikk spørsmål om det. Bruker et annet bildet i dette innlegget, og redigerer det litt annerledes enn det forrige bilde, men jeg har selvfølgelig gjort det på helt lik måte. 

Åpne bildet du vil bruke, enten åpner du et ferdigredigert, ellers redigerer du det slik du vil ha det før du går videre til neste steg. Velger du å redigere må du huske å slå sammen layerne før du går videre (layer > flatten image). 

Bruk "Rectangle Tool", og lag linjer for å dele opp bildet.

Bruk "Recangular Marquee Tool" og marker områdene du vil redigere, i denne sammenhengen gjøre svarthvit. 

Etter du har markert det som skal redigeres, legger du på svarthvit layer, og du er ferdig! 

På resultatbildet under har jeg gjort det litt annerledes enn bildene over viser, bare for å vise fler eksempler på hvordan man kan gjøre det. Lykke til med redigeringen! 

Igår rundet forresten statistikken min 500 unike lesere, sykt koselig at så mange er innom bloggen min. Tusen takk! How to: Røyk i bildet

 • 16.10.2012, 16:39

Fikk spørsmål om jeg kunne vise hvordan jeg redigerte inn røyken i DETTE innlegget. Er du vant med å bruke photoshop, er dette en kjempeenkel jobb. Jeg må bare få sagt at hvis det er fler redigeringer dere er nysjerrige på så er det bare å si ifra, så kan jeg prøve å få lagd fler slike innlegg. Dette er jo enkle redigeringer som de fleste med photoshop klarer lett med en kort forklaring.

Åpne bildet du skal bruke.

Søk på "smoke texture" på google, og plukk ut omtrent tre bilder. Bildene MÅ ha svart bakgrunn, hvis ikke vil det ikke gå. Du kan gjerne redigere bildene svarthvit etter å ha åpnet dem i photoshop, så du ikke får f.eks. blå røyk (husk å slå sammen lagene "Layer > flatten image" etter å ha redigert bildene svarthvit). 

Nå kommer hoveddelen. Kopier et av røykbildene og lim det inn på bildet ditt. Til høyre ser dere at jeg har ringet rundt noe med en rød ring. Det som heter Layer 1 er røykbildet, og over har jeg endret blending mode til "screen". Dette gjør at alt som er svart forsvinner. Du kan også velge "Soft light", som ikke er så lys og gir mer kontraster. Bruk til slutt "Eraser tool" og visk bort de skarpe kantene. Kopier og lim inn resten av røykbildene, gjør det samme med dem og du er ferdig! 

Som jeg har vist dere nå kan dere gjøre med andre textures som f.eks univers texture, fargerik texture, glitter texture osv. Bare husk at dersom du bare skal bruke et bilde hvor du må fjerne bakgrunnen, lønner det seg å velge et bilde med svart bakgrunn. DETTE bildet er et annet eksempel på bruk av textures. 

Håper det var godt nok forklart. Lykke til! How to: Univers i solbrillene

 • 10.10.2012, 15:03

Da jeg la ut DETTE bildet, fikk jeg spørsmål om jeg kunne vise hvordan jeg hadde gjort det, og det kan jeg selvfølgelig! Hadde uheldigvis klart å slette orginalbildet, men det tok heldigvis ikke mange minutter å ta noen nye. Jeg er ikke så flink på å forklare, but I'll do my best. 

Åpne bildet du skal bruke, gjerne et ferdigredigert bilde. Sørg deretter for at bildet er en egen layer, ikke background.

Bruk Magic Wand Tool og/eller Lasso Tool, og marker det svarte området i solbrillene. 

Så skal du fjerne det svarte i solbrillene, som er så enkelt som å velge edit > clear. 

Deretter åpner du et universbilde, kopierer det (cmd+c) og limer det inn (cmd+v) så begge bildene ligger i ett og samme bilde. Sørg så for at universbildet ligger under bildet av deg selv, som vist i den rosa ringen i bildet under. 

And you're done! Ikke så vanskelig som man kanskje skulle tro? På mitt bilde la jeg på litt ekstra kontraster og farger, og gjorde til slutt bildet enda skarpere ved å bruke filter > sharpen > smart sharpen. Hvis noen skulle lure, finner man universbilder på google ved å søke f.eks universe, universe texture, eller star texture.

Lykke til! 

Del gjerne innlegget videre ved å trykke på facebook-liker knappen :- ) Megapixlar

 • 13.09.2012, 19:56Sykt fine bilder, sykt mye inspirasjon. Svenske Markus og Mickaela er eierne av bloggen Megapixlar, en blogg jeg elsket ved første øyekast. Designet er fint, alle bildene har fine farger og lys og svenskene har begge et godt øye for foto. En blogg det er verd å ta turen innom! Trykk på et av bildene for å komme direkte til bloggen.  Favourite fashion bloggers

 • 27.08.2012, 19:12    Elise . Ulrikke . Fanny . Angelica . Elin .  Rumi . Natasha . 

Har dere noen moteblogger å anbefale? Tre fine blogger

 • 26.06.2012, 14:13

Jeg er tilbake i Trondheim igjen, på søstertur med Hulda ♥ Har ikke stort å blogge om, så tenkte jeg skulle anbefale tre utrolig fine blogger som jeg leser og liker kjempegodt - inspirasjon. Har forresten helt glemt å svare på spørsmålsrunden, skal prøve å svare i dag hvis jeg får tid, hvis ikke blir det imorgen, lover. Gå til spørsmålsrunden HER hvis det er noe dere lurer på.  


Amalie Beck - Hverdag og litt foto. 


Camille Bøe - Hverdag og foto. 


Mia Groeng - Hverdag og mote. 

Leser dere noen av disse bloggene? How to: Lage t-skjorte

 • 23.03.2012, 17:01

Da kjører jeg på med et "How to"-innlegg igjen, og denne gangen skal jeg vise dere hvordan jeg lagde den t-skjorten som jeg viste dere igår. Det er kjempeenkelt! Jeg har laget en trinn for trinn forklaring, og håper den er til å forstå. 

Du trenger: En t-skjorte, saks og nagler. 


1. Finn frem en helt vanlig t-skjorte. jeg brukte en gammel, stygg "malings t-skjorte", som jeg liker å kalle det. T-skjorten bør helst være stram/tettsittende helt nederst. T-skjorten jeg brukte var størrelse 12-14 år (haha), og var stram nederst og litt løs øverst. 

2. Klipp av ermene og halsen. Du skal klippe langs sømmen på "innsiden" av t-skjorten. 

3. Så skal du klippe så du får store åpninger under armene. Klipp på siden av t-skjorten, ca. 2-3 cm på hver side av sømmen. Klipp så langt ned at det er igjen ca. 10-20 cm, alt etter hvor stor åpning du vil ha. Gjør det samme på den andre siden. 

3. Til slutt kan du pynte t-skjorten med hva du vil! Her er det bare å være kreativ. Siden t-skjorta mi var svart og allerede litt rocka, valgte jeg å bruke nagler. Jeg hadde et gammelt naglebelte hvor jeg tok av naglene og festet de på t-skjorta. Jeg festet de, som dere ser over, rett under sømmen på skuldrene. 

Slik ble resultatet mitt: 
How to: Lage dongeri lomme på en skjorte

 • 01.03.2012, 19:30

Utrolig lenge siden jeg har lagd et How To innlegg, jeg lager det så og si aldri lenger. Men idag fikk jeg en idé, nemlig å lage dongeri lomme på en gammel, hvit skjorte jeg har. Og med det samme bestemte jeg meg for å ta bilder og vise framgangsmåten og resultatet til dere. Kjempeenkelt, og det tar ikke så lang tid. 

DU TRENGER: 

- En gammel dongeri bukse.

- En hvit skjorte. 

- Nål, trå, kritt og saks. 

I går klippet jeg en bukse og gjorde den om til en shorts. Jeg hadde jo "beina" på buksene igjen, og valgte å ikke kaste de i tilfelle jeg fikk bruk for de. Og se, det gjorde jeg også! Det som er så greit med å bruke beina på en bukse til å lage lomme med, er at den har en søm på siden som kan være midten på lomma. Den blir en slags detalj, uten at man trenger å lage den selv. 

 Begynn med å vrenge et av buksebeina.

 Tegn opp formen til lomma på innsiden av buksa. Om du vil ha en søm på mitden av lomma, tegn skissen til lomma rundt buksesømmen, som dere ser jeg har gjort over. Tegningen bør være ca. 1-2 cm. større enn hva lomma skal være.  Klipp ut lomma. 

 Brett inn kantene på lomma, og fest dem med nåler. 

 Deretter syr du fast kantene. Dette gjør man for å få en fin kant på lommen, så det ikke stikker ut for eksempel lsøe tråder.

 Når du har sydd ferdig lomma, skal du fest den på skjorta. Fest med nåler først for å være sikker på at du plasserer lomma på rett plass. Du kan for eksempel ha på deg skjorta, og fest lomma der du synes den passer best. 

 Så skal du sy fast lomma på skjorta, og du er ferdig! Over ser dere resultatet! Kjempeenkelt, right? Lomma mi ble litt skeiv som dere sikkert ser, flinke meg. Men det gjør ikke noe, jeg ble likevell ganske fornøyd :- ) Har dere gjort noe lignende før?

Dere finner fler How To-innlegg under kategorien "FOR DERE" i menyen over headeren. Husk å vask sminkekostene

 • 29.02.2012, 18:19

"Visste du at du bør rengjøre sminkekostene dine én gang i uka? Sminkekostene dine samler nemlig skitt, fett og bakterier som spres videre både på huden og i sminkeproduktene dine." 

 Jeg har lest litt på internett for å finne ut litt om vasking av sminkekoster osv. Ble litt freaked out da jeg leste en artikkelen på tv2.no istad, setningen i kursiv over er hentet derfra.  Jeg vet at man må vaske sminkekostene, men at det samles millioner av bakterier i sminkekostene visste jeg ikke. Og at de må vaskes én gang i uka for å unngå at bakterier å fett sprer seg visste jeg hvertfall ikke. Jeg vasker sminkekostene en sjelden gang, nesten aldri. Men jeg har gitt klar beskjed til meg selv at fra nå av skal jeg gjøre det oftere. Under kan dere lese trinn for trinn hvordan jeg vasker sminkekostene mine. 


 - Du kan vaske sminkekostene med vanlig shampoo og balsam, jeg bruker en sminkekost-shampoo fra bareMinerals. Det er best å bruke produkter som er laget for vasking av sminkekoster - da blir det best resultat! 

- Ta litt olivenolje på et papir og gni kosten forsiktig på papiret. Sminken og annet skitt vil løsne lettere fra kosten med olivenolje, og kosten vil også få et mykt og glatt resultat. 

- Ta litt shampoo på børsten og gni forsiktig med hendene mens du holder kosten under rennende, lunket vann. Vask helt til vannet som renner av kosten er helt klart/rent. Jeg får halvveis sjokk hver gang jeg skal vaske kostene, dere aner ikke hvor brunt å møkkete vannet som renner ut av kosten er... 

- Etter vaskingen, klem ut så mye vann du kan ut av sminkekosten. La den tørke liggende eller opp ned, så det ikke kommer vann i festet på kostene. Dette vil løsne opp limet som ligger i festet og ødelegge sminkekostene. 

Håper dette innlegget var litt til hjelp! :- ) Hvor ofte vasker dere sminkekostene? How to: drop-down meny over header

 • 28.01.2012, 18:52

Siden jeg fikk spørsmål om det, tenkte jeg å vise dere hvordan dere får slik meny over header som jeg har. Jeg har laget et annet innlegg med en annen og enklere type meny under header HER. 

Første dere må gjøre er å sette inn denne koden nederst i stilsettet deres: 

#navbar {

padding: 5px;

height: 1em;

width: auto;

margin: 5px;

text-align: center;

}

#navbar li {

float: left;

list-style: none;

background-color: #fff;

width: 192px;n

}

#navbar li a {

padding: 5px;

display: block;

border-bottom: 0px dashed #F7D7EE;

color: #cccccc;

text-decoration: none;

font-family: Century gothic, calibri;

font-size: 13px;

line-height: 7px;

background-color: #ffffff;

}

#navbar li ul {

padding: 3px;

display: none;

width: em;

}

#navbar li:hover ul, #navbar li.hover ul {

display: block;

position: absolute;

margin: 0;

padding: 0;

z-index: 1;

text-align: left;

filter:alpha(opacity=80);

-moz-opacity:0.8;

-khtml-opacity: 0.8;

opacity: 0.8;

width: 180px;

}

#navbar li:hover li, #navbar li.hover li {

float: none;

width: 190px;

}

#navbar li:hover li a, #navbar li.hover li a {

border-top: 1px solid #eeeeee;

color: #999999;

}

#navbar li li a:hover {

background-color: #eeeeee;

}

#meny {

width: 1000px;

margin: 0px 0px 0px 0px;

margin-right: auto;

margin-left:  0px;

}


- Endre tallet på "margin-left: 100px;" for å flytte menyen lengre til høyre eller venstre.

- Endre skrifttype her; "font-family: Century gothic, calibri;" 

- Alle steder du finner koder som dette "#999999;" endrer du farge. 

- Alle steder det står "opacity" endrer du gjennomsiktighet.  


Så må du lagre stilsettet og gå videre til neste punkt. Nå skal du endre på maler, både i innlegg, forside, arkiv og kategori. Koden du skal bruke ser du under, og den skal plasseres under <div id="doc2">.  

 

<div id="meny">

<ul id="navbar">

<li><a href="#">OM MEG</a>

<ul>

<li><a href="URL-LINK TIL SIDE" class="nav">DITT NAVN</a></li>

</ul>

</li>

<li><a href="#">KATEGORIER</a>

<ul>

<tag:categorylist>

<li><a href="${CategoryLink}" mce_href="/922173/entries/article/73622744/

${CategoryLink}">${CategoryName}</a></tag:categorylist>

</ul>

</li> 

<li><a href="#">ARKIV</a>

<ul>

<tag:archivelist limit="12">

<br/><a href="${ArchiveLink}"mce_href="/922173/entries/article/73622744/

${ArchiveLink}">${ArchiveName}</a></tag:archivelist><br/><br/>

</ul>

</li>

<li><a href="#">NAVN PÅ KNAPP</a>

<ul>

<li><a href="URL-LINK TIL SIDE" class="nav">NAVN PÅ KNAPP</a></li>

<li><a href="URL-LINK TIL SIDE" class="nav">NAVN PÅ KNAPP</a></li>

<li><a href="URL-LINK TIL SIDE" class="nav">NAVN PÅ KNAPP</a></li>

<li><a href="URL-LINK TIL SIDE" class="nav">NAVN PÅ KNAPP</a></li>

<li><a href="URL-LINK TIL SIDE" class="nav">NAVN PÅ KNAPP</a></li>

</ul>

</li>

<li><a href="#">NAVN PÅ KNAPP</a>

<ul>

<li><a href="URL-LINK TIL SIDE" class="nav">NAVN PÅ KNAPP</a></li>

<li><a href="URL-LINK TIL SIDE" class="nav">NAVN PÅ KNAPP</a></li>

<li><a href="URL-LINK TIL SIDE" class="nav">NAVN PÅ KNAPP</a></li>

<li><a href="URL-LINK TIL SIDE" class="nav">NAVN PÅ KNAPP</a></li>

<li><a href="URL-LINK TIL SIDE" class="nav">NAVN PÅ KNAPP</a></li>

</ul>

</li>

</ul>

</div>


- Hvor det står "Navn på knapp" skal du skrive hva knappen ska hete. Du kan for eksempel kalle knappen "Favorittbloggere", og så skive inn bloggnavn på "navn på knapp"-knappene som står på rekke under.

- Hvor det står "URL-link til side" skal du sette inn link til  en side som for eksempel "http://bloglovin.com", "http://livingdoll.modette.no", "http://facebook.com". 

- Hvor det står "Om meg", må du ha link til et innlegg om deg. Har du ikke et innlegg om deg selv fra før av, må du skrive et nå. Enten endre på et gammelt innleg på bloggen, eller lage et nytt. Når du er ferdig, henter du ULR-linken til innlegget, og plasserer URL-linken hvor det står "ULR-link til side". 

Etter å ha plassert kodene på hver sin plass og endret det du må endre, både i stilsett og maler, er det bare å lagre og menyen er ferdig. Resultatet skal bil seende omstrent slik som bildet under, bare med dine egne tekster, farger og skrifttype. Det er litt vanskelig å forklare hvordan man bruker html-koder, men jeg håper det ble godt nok forklart. Si ifra hvis det er noe du lurer på, eller hvis noe går galt.  Lykke til :- )
 

 

 Anbefaling; I.D bareMinerals

 • 27.12.2011, 18:22

De aller fleste har hørt om sminkemerket I.D bare Minerals, og nå har jeg endelig fått det selv. Jeg har bare brukt det i tre dager nå, men jeg er allerede veldig fornøyd. Derfor har jeg bestemt meg for å lage et innlegg om det. Jeg kjøpte pakken " 9-Piece Get Started Kit", som inneholder to foundations (Light og Golden Medium), Mineral Veil, warmth All-Over Face Color, tre sminkekoster, sminkekost-shampoo, og en DVD hvor man kan lære hvordan man bruker sminken. 


Foundationen synes jeg er kjempebra! Jeg som har veldig tørr hud har opplevd foundation som fester seg der hvor huden er tørr. Bare Minerals foundationen deriomot legger seg enkelt som et naturlig lag over huden uten å bli ujevn. 

Warmth All-Over Face Color er et pudder som skal gi huden litt farge og glød. Det skal brukes i hele ansiktet, men i veldig små mengder. Man vil jo helst at det skal se naturlig ut! 

Original Mineral Veil brukes som et "finishing" pudder helt til slutt. Dette pudderet gjevner ut huden og dekker blanke områder. Maximum Coverage Concealer brush er en kjempebra Concealer kost som brukes for å dekke urenheter, ujevnheter og mørke ringer rundt øynene. Foundationen ser kanskje ut som pudder, men den er faktisk veldig "krem-aktig", så den virker bra med concealer kosten. 

Forskjellen på Full Flawless face Brush og Flawless Application Face Brush er jeg egentlig litt usikker på. Eneste forskjellen jeg har merket er størrelsen på kostene, men jeg vet ikke hvilke som ska brukes til hva. Derfor bytter jeg litt på hvem jeg bruker til hva. Begge kostene er gode å bruke. 


Well-Cared For brush Conditioning Shampoo har jeg ikke rukket å teste enda, men jeg kan lage et innlegg om det når jeg gjør det! 


Til slutt var det med en Guide To Bare Beauty "bok", og en Get Started DVD. Har sett litt på DVD'en og den har gode beskrivelser på hvordan man skal bruke både sminken og kostene. Veldig bra for oss nybegynnere :- ) 

FØR - ETTER: 

Det er ikke sikkert dere ser forskjellen så veldig bra, men med sminken på ser huden jevnere og litt brunere og finere ut. Dessuten ser jo resultatet ganske naturlig ut, eller hva? jeg er hvertfall kjempefornøyd, og anbefaler sminken på det sterkeste. 

Andre pluss-fakta om I.D bare Minerals: 

♥ Sminken er beregnet for alle aldre og hudtyper
♥ 100% mineralsminke
♥ Ingen konserveringsmidler
♥ Ingen parfyme
♥ Ingen oljer
♥ Inneholder mineraler som gir UVA og UVB beskyttelse
♥ Bra for huden og forbedrer huden over tid 
♥ Gir et naturlig resultat
Blogger jeg faller for

 • 14.11.2011, 16:00

Noen få punkter om hva som får meg til å like en blogg: 

 Lyst design. Hvitt eller pastellfarger. 
 Oversiktelig design. Gjerne en enkel sidemeny.
 En fin og enkel header. Et bilde av seg selv, gjerne lyse bilder og lite tekst.
 Bra overskrifter. Noe som gir meg lyst til å lese.
 Lyse, fine bilder. Som er tatt selv, og med bra kvalitet! 
 Passe lange tekster. Kan gjerne variere mellom innlegg uten tekst, og innlegg med litt tekst. Men helst ikke for mye tekst.
 Hverdagsblogger. Men med preg av noe annet, som en interesse.
 Moteblogger. Men helst med litt hverdag i tillegg. 
 Tegne og foto blogger. 
 Tips og anbefalinger. Jeg liker når bloggeren legger merke til leserne sine og gjør litt for oss.
 Inspirasjon på bloggen. F.eks. quotes, foto, tegning, mote eller saklige tekster. 
 At bloggeren er litt personlig. Ikke alt for personlig, for all del! Men jeg liker å vite litt om hvem som står bak bloggen.  
 Ulik de andre. 

Dina Larsen sin blogg er et godt eksempel på hva jeg liker. Hennes blogg falt jeg pladask første gang jeg klikket meg inn på bloggen, og siden har jeg lest den. Hun er den type blogger som gjør meg glad hver gang jeg ser hun har lagt ut et nytt innlegg. Bloggen hennes er så FIN! Les Dina Larsen HER.

Skriv gjerne ned bloggen din i kommentarfeltet :- ) Liker å oppdage nye, og kanskje blir du ukens blogg i dag! Actions

 • 20.10.2011, 22:38

Jeg har lenge visst av actions, men aldri helt sjønt hvordan man bruker det inne på photoshop. Tilfeldigvis hadde Caroline Maria blogget om actions her om dagen, og jeg prøvde nok en gang å få det til. Etter litt researching på internett om hvordan det brukes, fant jeg det endelig ut. Woah! 

Actions er ferdiglagde redigeringer til photoshop. De kan lastes ned fra nettet, og så brukes til å redigere dine egne bilder. Det er så enkelt som å bare trykke på en knapp, så blir redigreringen lagt over til ditt eget bilde. Høres ganske greit ut, sant? Selvfølgelig er det ikke alle actions som passer til mine bilder, men heldigvis blir redigeringen lagt i layers, slik at du kan endre de slik du selv ønsker etterpå. 


Her er tre actions jeg fant. Disse var ikke så spesielle, hvertfall ikke til akkurat det bildet jeg har valgt. Men det finnes jo utallig mange fler! Jeg vet ikke av så mange sider, men jeg fant disse actionsene på DENNE siden.Ta en titt da vel :- ) 

Vet dere av noen sider med fine actions?Hverdagslykke

 • 21.09.2011, 21:47

Det er ikke sikkert alle dagene virker helt perfekte, men det er likevell viktig å legge merke til de små tingene som faktisk gjør deg glad, eller som får deg til å smile. Selv om det finnes øyeblikk som kan gjøre deg enda gladere, betyr det ikke at de små gledene ikke er like viktige. Vi kan ikke alltid forvente å få en pefekt dag, så om vi ikke legger merke til de små øyeblikkene blir vi jo aldri fornøyd. Sant? Her er noen små og få punkt som har gjort dagen min fin. 

♡ Pappa kjøpte sjokolade til meg før skolen begynte.

♡ Jeg fikk skrevet tolkning av en tekst på skolen i dag, noe som jeg var helt sikker på at jeg ikke ville klare.

♡ Jeg har spist kylling, noe av det beste jeg vet.

♡ Jag har vært på piano, og endelig føler jeg at jeg klarer å spille melodien jeg har i lekse ganske bra. 

♡ Jeg så en jente på sikkert over 20 år som syklet uten hender. Hun var SÅ konstentrert samtidig som hun vinglet litt, akkurat som det var første gang. Det fikk meg til å smile. 

♡ Jeg har drukket Bendit smoothie, utrolig god. 

♡ Jeg var fornøyd med øyenbrynene mine idag. I går var jeg ikke det, men de er akkurat like i dag som i går. Spesielt. 

♡ Jeg har hjulpet en jente med å lage header og design. 

♡ Jeg har snakket med Hulda på skype. 

♡ Jeg og søstrene har snakket enda mer om flybilletter, siden vi tenker å reise på besøk til Andrea i vinter, som befinner seg i Vietnam for tiden. 

♡ Jeg skal snart til gammeltante og få sydd på bånd og strikk på ballettskoene mine, endelig. 


(Bildet er tatt i sommer.)
Noe spesielt som har gjort dagen deres fin? Favorites

 • 27.08.2011, 15:03

Jeg er egentlig ikke spesielt glad i å lese, men når  det kommer til blader kan jeg lese i timesvis. I mine favrittblader kan man både lese om fashion og folk, hva man bør kle seg i og ikke, kjendisparat og hele pakka. Man får så mye inspirasjon! Å lese blader er sånt som man kan holde på med når som helst, enten man skal legge seg, kjeder seg, er på reiser eller på stranda. Jeg har nettopp kjøpt meg Mag og Det Nye, og gleder meg til å lese. Har bare sett i gjennom sidene fort en gang, og de ser like bra ut som vanlig. Wii! 

MAG:

Mag må nok være favorittbladet mitt. Fine cover, haugevis med inspirasjon og gode kjendisartikler. Jeg digger at de har med "Min Verden", hvor man kan se i garderobene til andre folk. Da kan man kanskje finne igjen sin egen stil, som gjør at det blir ekstra morsomt å lese. I midten har de alltid en photoshoot på et par sider, og jeg elsker å få inspirasjon fra den. I tillegg har de ofte med litt forskjellige kjærlighet- og guttetips, det er jo gøy!

DET NYE:

Jeg er en ganske ny leser av Det Nye, men jeg likte det helt fra første start. Jeg synes Det Nye er veldig likt Mag egentlig, artikler, fashion og tips. De har også med hår og sminketips,  og i det siste har de hatt med en del mattips. Variasjon er bra! Ellers har de en side som hete "Gatemote", hvor de har tatt bilder av random folk på gata. Det er love love! 

COSTUME:

Ønsker du deg et blad å lese som ikke handler om annet enn fashion, er costume perfekt. Jeg leser ikke Cotume så veldig ofte, fordi jeg synes det blir litt i overkant for mye fashion, siden jeg er glad i å lese litt om hverdagslige ting også. I tillegg er de fleste klærne som er avbildet i bladet merkeklær, og ikke så mye fra kjedebutikker. for min del blir det litt kjedelig, siden jeg kun handler på kjedebutikker til vanlig. Men ellers elsker jeg bladet! Mye inspirasjon, og alltid like fine cover. Perfekt til punkt og prikke hver gang. 

Hvilket blad er deres favoritt? Høsttrender

 • 26.08.2011, 19:21

I høst henter vi inspirasjon helt tilbake til 60-tallet, høres ikke det ganske spennede ut? Farger og colorblocking står fortsatt på lista, og parkasen kommer tilbake når  det flyr mot kaldere tider. Det er mange forskjellige trender ute å går hele tiden, mer og mindre populære. Her er de trendene jeg liker best i høst: 

♥ Jordfarger: Ulike brunfarger, grønnsaksnyanser, rustrødt og sennepsgul. Selv er jeg veldig skeptisk på sennepsgul, enda. Brunfargene derimot, elsker jeg! 

♥ Fuskepels: Jeg har en brun pels"hals" fra i fjor vinter, og i år ønsker jeg meg en pelsvest. Jeg har sett en fin i grå på Vero Moda, løp og kjøp! I høst skal det også være pels på skoene, og ellers har jeg lest at pels med farge er in, men den holder jeg litt på avtand. Og dere, husk at det er fuskepelsen som er in, ikke ekte pels! Det er vi imot. 

♥ Blonder: Juhu, blonder er fortsatt in, og det jubler jeg for! Jeg synes det er kjempefint, og passer til absolutt alt. I år er det litt kraftigere blonder man skal gå for, vell og merke. Men det er jo bare fint!  

♥ Parkas, sauskinns- og skinnjakker: De fleste kjøpte seg en tykk og god parkas i fjor vinter, og den er det bare å beholde. Den er like fin i år som den var i fjor. Sauskinnsjakker og skinnjakker var også en trend før sommeren som vi bærer videre i høst. Både en brun og en svart skinnjakke står på ønskelista hos meg. 

♥ Fjær og store smykker: Åh, jeg elsker fjær, det er så fint. Jeg ønsker meg alt fra fjærsmykker, til fjær på klærne. Ellers er statement smykker in, og det er jo råstilig. Bloggeren - Lene Orvik- er flink til å bruke disse smykkene, om dere trenger litt inspirasjon. 

♥ Poncho: For meg er dette høstens must. Jeg synes det er såå stilig, min absolutte høstfavoritt. Jeg leste at ponchoen viser seg til å være en av høstens største trender, og det liker vi, sant? I år er de gjerne inspirert av Mexico og midtøsten. Om dere vet et sted man kan kjøpe fine ponchoer til en god pris, si gjerne ifra. 

♥ Heklet og strikket: Heklet cardigan og topper er totally hot, samme med strikket. Jeg elsker at det er en trend, og jeg håper den varer lenge. Det er FINT! 

♥ Lyse eller fargesterke vesker: Det er ikke lenger svart som gjelder. Ha det lyst, eller bruk sterke farger og føl deg fresh. Jeg har ikke blitt så flink til å bruke farger selv, men jeg synes det er kjempestilig om man bruker det på detaljer. Kanskje en rød veske blir neste innkjøp? 

Andre nøkkelplagg: Maxikjole, pologenser, hatt, metalliske plagg, bluse med sløyfe, genserkjolen. 

Her har jeg mikset litt favoritter på Polyvore. Digger toppen med fjærprint, fineste jeg har sett på lenge.  Hvilken trend er deres favoritt i høst? Kanskje en jeg ikke har nevnt? Håper dere likte innlegget! How to: Lage meny under header

 • 23.08.2011, 17:41

Jeg fikk et spørsmål for en god stund siden om hvordan jeg lagde menyen under headeren, så jeg tenkte å komme med litt html-koder og diverse til dere hvis dere ønsker å lage en lik. Så da er det bare å prøve seg frem, så håper jeg dere får det til. Må bare sin en ting; Jeg setter bare inn kodene som jeg har og skriver hvor de står hos meg.  Jeg er nemlig ikke særlig flink med html-koder, så det er ikke sikkert jeg kan gi noen gode svar i tilfelle noe går galt hos dere. Jeg har selv bare prøvd meg frem for å få til menyen min, og husker ikke hva jeg selv har gjort (hehe, smart.. ).

Gå inn på Design>Rediger>Stilsett, og sett inn denne koden nederst i stilsettet: 

.underlinemenu ul{
padding: 6px 0 7px 0; /*6px should equal top padding of "ul li a" below, 7px should equal bottom padding + bottom border of "ul li a" below*/
margin: 0;
text-align: center; //set value to "left", "center", or "right"*/
}
.underlinemenu ul li{
display: inline;
}
.underlinemenu ul li a{
color: #000000;
padding: 6px 3px 4px 3px; /*top padding is 6px, bottom padding is 4px*/
margin-right: 55px; /*spacing between each menu link*/
text-decoration: none;
border-bottom: 2px solid gray; /*bottom border is 2px*/
}
.underlinemenu ul li a:hover, .underlinemenu ul li a.selected{
border-bottom-color: #fff5db;
}

Så lagrer du, og deretter går du på Maler>Forsiden, og setter inn denne koden under "<h1>${BlogTitle}</h1>  <p>${BlogDescription}</p>":

 
 
<div class="underlinemenu">
<ul>
<li><a href="LINK TIL SIDE">NAVN PÅ LINK</a></li>
<li><a href="LINK TIL SIDE">NAVN PÅ LINK</a></li>
<li><a href="LINK TIL SIDE">NAVN PÅ LINK</a></li>
<li><a href="LINK TIL SIDE">NAVN PÅ LINK</a></li>
<li><a href="LINK TIL SIDE">NAVN PÅ LINK</a></li>
<li><a href="LINK TIL SIDE">NAVN PÅ LINK</a></li>
<li><a href="LINK TIL SIDE">NAVN PÅ LINK</a></li>
</ul>
</div>

Sett også inn denne koden i Maler>Innlegg, kategori og arkiv, under "<p>${BlogDescription}</p>".

Menyen vil til slutt bli seende slik ut (forhåpentligvis): 


Prøv dere frem for å skifte farge, størrelse osv, og søk gjerne på internett for å finne ut mer. Jeg håper dere får det til, og at dette var til hjelp for noen av dere! :- ) Si gjerne ifra om noe går galt, men kan desverre ikke garantere at jeg får til å gi et svar på alt. How to: Lage kreative muffins med topping

 • 21.06.2011, 23:00

Jeg fant en god muffinsoppskrift på Topp.no på mandag, og jeg og Janne måtte selvfølgelig prøve dem ut. På oppskriften var bare på lyse muffins, men vi blandet også noen sjokolademuffins. Veldig gode, anbefaler dere å prøve de ut. Da tror jeg vi bare setter i gang, jeg. Til ca. 34 muffins trenger du:

- 250 gram mykt smør
- 4 egg
- 4 dl sukker 
- 2 dl melk
- 6 dl hvetemel 
- 3 ts bakepulver  
- 1 ts vanilje-essens (Du kan også bruke 1 ts vaniljesukker).  

Har du dette, er det bare å starte bakingen. Du kan gjerne sette på ovnen på 175 grader før du begynner. 

1. begynn med å piske smøret mykt. Deretter skal du helle oppi alt sukkeret og piske til du får en luftig smørkrem. Ca i 3 minutter. 
2. Pisk inn eggene ett og ett. Du skal piske godt mellom hvert egg.
3. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og pisk det inn i smørkremen vekselvist med melk. Pisk til det er godt blandet, ikke lenger!
4. Fyll opp muffinsformer ca. 3/4 med røren.
5. Nå er det bare å sette muffinsene midterst i ovnen, og vent i ca. 20-25 minutter før de er klare.

Vil du også lage sjokolademuffins, er det bare å ta halve røren og blande inn ca to ts kako. Deretter kan man gjerne blande inn litt sjokoladebiter. 

Nam! 

Nå er det Toppingen/frostingen som står igjen, altså glasuren. Husk at du må ikke ha på denne før muffinsene er kalde, hvis ikke vil det smelte. 
- 3 ss mykt smør
- 1/2 kopp melis
- 1 ts vanilieekstrakt

Bare bland alt sammen, og avslutt gjerne med konditorfarge. Foreksempel rød og grønn, eller du kan blande blå og rød og få lilla. Bare prøv deg frem. 

Hvis dere ønsker å gjøre noe litt mer kreativt med muffinsene, har jeg noen små tips til dere: 


- Bland inn litt konditorfarge i røra, for eksempel rød. Da kan du jo lage rosa muffins! 
- Bland sammen både lys og mørk røre i formene.
- Bland lys og farget røre sammen i formene, og lag for eksempel mønster med den rosa røra. Dere kan se et eksempel av resultatet på bildet nederst til høyre på bildet over.
- lag former av toppingen, sånn som den muffinsen med hjerte på. Da trenger du mye mer melis, husk.
- Bruk sølvkuler, nonstop, smarties eller lignende for å pynte med.
- Bland sammen topping i forskjellige farger, slik at du får en fargerik topping (Se bildet helt øverst i innlegget).
 
Har dere noen tips til kreative cupcakes?   

"Too much cupcakes are just enough" How to: Lage tekst med bilde i

 • 06.06.2011, 21:00

Tenkte jeg skulle vise hvordan jeg redigerer bilde med tekst inni, siden jeg fikk spørsmål om hvordan jeg gjorde det. Det er egentlig ganske lett, men derimot veldig vanskelig å forklare gjennom et innleg. Men jeg skal prøve så godt jeg kan, så håper jeg dere lærer noe nytt! 

? Programmet dere må redigere bildet i er Photoshop. Tror det går ann i Gimp også, men jeg vet ikke hvordan gimp virker. Først og fremst må man velge et bilde man vil bruke. Til dette innlegget valgte jeg å bruke et bilde fra Italia, enkelt og greit. Deretter skriver du den teksten du ønsker på bildet. Du må på det stedet på bildet du ønsker å ha i skriften. 


? Det neste dere må gjøre er å markere skriften. Dere må bruke "Magic Wand Tool", som jeg har ringet rundt til venstre på bildet under. Hold inn skift mens dere markerer en og en bokstav, slik at alle blir markert. Når du har markert alle, skal du skjule skriften. Da må du trykke på "Øyet" som dere ser jeg har markert til høyre på bildet under. Når dere trykker på øyet, forsvinner teksten, og kun rammen til teksten står igjen. 


? Nå har vi gjort hele grunnlaget til bildet vi lager. Hvis man vil, kan dere flytte rundt på teksten, slik at du får riktig bilde inne teksten, hvis dere skjønner. Hvis jeg for eksempel kun ville hadd med gresset, måtte jeg nå ha flyttet teksten litt lengre ned (merk: Dere på trykke på "øyet" igjen, slik at teksten vises, for å kunne flytte på den). Når du har plassert teksten der du ønsker å ha den, skal man kopiere det du  har markert. 

? Nå har du kopiert. Neste steg er så enkelt som å lime inn igjen. Hvis dere ser på bildet over, så skal du gjøre nesten det samme på dette steget, bare trykke på "paste" istedet. "Paste" står under "Copy Merged". Når du har limt inn, er siste steg å skjule bakrunnen. Altså, trykke på "øyet" der det står "Backround", og så er du ferdig! Simple as that! :- ) How to: Lage ditt eget øredobb-oppheng

 • 30.05.2011, 19:16

Heisann! i går lagde jeg et eget øredobb-oppheng, veldig enkelt, og samtidig veldig fint. Jeg har ikke funnet  på idéen selv, og det er sikkert mange andre som har gjort det sammen, men likevell har jeg tenkt å vise dere hvordan jeg gjorde det - pluss at jeg også har tenkt å vise hvordan man kan lage oppheng for de små øredobbene som egentlig ikke kan henge der. Nå som det er sagt så tror jeg at jeg bare setter i gang, enjoy! 
 
Utstyr:

Jeg begynner med selv opphenget. Dere trenger: To spikre, hammer, snøre og saks. 

Det første du må gjøre er selvfølgelig å bestemme deg hvor du ønsker at øredobbene skal henge. Jeg valge å ha de under speilet mitt. Deretter skal du hamre en spiker på hver sin side slik at du kan henge tråden i mellom (Det kan lønne seg å tegne to prikker der du skal sette spikrene, slik at du er sikker på at spikrene blir slått på riktig plass). Pass på å ikke spikre de helt inntil veggen. Når du har gjort det er det bare å klippe et langt nok snøre, og knyte den rundt hver sin spiker. Knyt det helt ganske stramt, tråden vil uansett bue seg litt nedover når du henger på øredobbene. Til slutt vil det bli seende slik ut: 


Dette så vell ikke så vanskelig ut? 

For å lage oppheng til små øredobber trenger du en tang og ståltrå. Helst en tynn ståltrå slik at den blir lett å tvinne. Først må du klippe ståltråden så lang du vil ha den, helst 10 cm. Deretter skal du tvinne den ene enden til en sirkel, og når du er ferdig med det tvinner du enda en sirkel litt lengre inn på tråden. Når du har tvinnet ferdig to sirkler, tar du enden som er igjen, bøyer den oppover og lager en bue på den slik at den kan henge på tråden. Haha, veldig komplisert å forklare.

Da blir det seende slik ut: 

Håper dere likte innlegget, og forsto min fantastiske (!!!) forklaring :- ) Anbefaling: Smoothie mix

 • 25.05.2011, 20:52

Haha, litt morsomt at min første anbefaling handler om mat. Men so what. Er dere like glad i smoothie og milkshake som meg? Hoho, da har jeg funnet et noe for dere. Da jeg og janne var på butikken i går fant vi en fantastisk smoothie mix i frysedisken, for alle late mennesker som ikke orker å kutte frukt selv. Passet oss helt perfekt! 


Slik ser pakken ut, og den består av bringebær, blåbær og banan - pluss at den er økologisk! Er ikke det er perfekt mix? God å blande med yoghurt og juice eller is og melk. En pakke koster rundt femti kroner, og det var for eksempel mye billigere å kjøpe denne pakken enn en pakke med frosne jordbær. Jeg er ikke så glad i at det smaker for surt, så det eneste negative med denne pakken var at bringebæra tok litt for mye smak. Ellers veldig god! 


Ser den ikke helt nydelig ut? Ekstra godt med krem på toppen. Sier bare en ting; Lag og nyt! 
Smakt det før?  

Nå må jeg skynde meg, skal jeg på kino. snakkes i morgen! 

INSTAGRAM@albertiiine


Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©